Voorstelling EFRO-programma 2021-2027

Aan de vooravond van de operationele start van het EFRO-programma 2021-2027 wil de Beheersautoriteit alle partners in Vlaanderen inlichten over de contouren van het nieuwe programma. De voorbije maanden stelden we een programma samen waarin Europese en Vlaamse prioriteiten geïntegreerd werden. Het Vlaamse EFRO-programma 2021 – 2027 beoogt het versterken van de duurzame groei en concurrentiekracht van Vlaanderen, terwijl het tegelijkertijd de transitie naar een koolstofarme, circulaire en energie-efficiënte economie versnelt. Zo draagt het bij aan een sterke reductie van de Vlaamse CO2-emissies, én de realisatie van de Europese Green Deal. We leggen ook de link met de verschillende Interreg-programma’s, die nauw aansluiten bij het Vlaamse programma. Hiervoor nodigen we jou graag uit in het Gentse Wintercircus, een unieke locatie die de voorbije jaren o.a. met steun vanuit EFRO Vlaanderen een complete make-over kreeg en in de toekomst zal uitgroeien tot een van de nieuwe hotspots in Gent.

Ontdek wat het EFRO-programma voor jou te bieden heeft, kom meer te weten over boeiende projecten die de voorbije jaren gerealiseerd werden, en ontmoet het team achter EFRO Vlaanderen en vele andere stakeholders. De focus ligt op de inhoudelijke presentatie van het nieuwe programma. Voor praktische modaliteiten zoals bijv. projectindiening, de nieuwe EFRO-applicatie, rapportering en kostendeclaratie en een gedetailleerde toelichting over de inhoud van de eerste projectoproepen verwijzen we jou graag door naar de provinciale roadshow die in de loop van oktober op 5 locaties georganiseerd wordt. 

Programma 

12.30 uur - 14.00 uur

Onthaal en bezoek projectenexpo 

14.00 uur - 15.30 uur 
  • Verwelkoming door Mark Andries, administrateur-generaal Agentschap Innoveren en Ondernemen
  • In gesprek met minister Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw
  • Nieuwe EFRO- en Interreg-programma's in een notendop
  • Een blik vanuit het veld. Panelgesprek over Europese kansen en opportuniteiten.
  • Slotwoord en lancering eerste oproepen door Werner Van den Stockt, hoofd Beheersautoriteit EFRO 
15.30 uur - 18.00 uur 

Netwerkdrink en bezoek projectenexpo We kijken er alvast naar uit om jou op 14 september welkom te heten! Inschrijven kan tot 7 september via onderstaande knop.

Alle berichten