TotalEnergies opent nieuw waterstoftankstation in Breda

In Breda is afgelopen woensdag een nieuw waterstoftankstation geopend. Het station is onderdeel van het Interreg project ‘Waterstofregio 2.0’, dat wordt gecoördineerd door WaterstofNet.

bron: Waterstofnet

TotalEnergies Marketing Nederland heeft het station gebouwd en draagt zorg voor de exploitatie. Het complete multi-fuel tankstation op Minervum 7001 is gerealiseerd in samenwerking met Berkman en Tigchelaar van MobilityHUB Breda. Naast waterstof tanken kan men bij het tankstation ook snelladen met een maximaal laadvermogen van 175 kW voor batterij-elektrische voertuigen. Verder zijn op deze locatie ook conventionele fossiele brandstoffen beschikbaar.

Het tankstation levert waterstof met zowel een vuldruk van 700 als 350 bar. Auto's tanken op 700 bar, terwijl 350 bar vooral wordt gebruikt voor heavy-duty transport. Zo zullen, ook twee vuilniswagens op waterstof van de gemeente Breda tanken bij het station. Eén vrachtwagen is al operationeel, de andere wordt in de nabije toekomst in gebruik genomen. 

Het waterstoftankstation wordt medegefinancierd door Europa (Interreg Vlaanderen-Nederland) en er is een DKTI-subsidie toegekend. Dit is een subsidieregeling voor duurzame projecten van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Download hier het persbericht.

Categorie:

Alle berichten