Out-of-the-box-denkers gezocht om te brainstormen over oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt

Op 10, 11 en 15 maart organiseert Lerende Euregio Scheldemond online brainstormsessies voor bedrijven. Met deze Le(t)s' Do it-sessies willen ze samen oplossingen bedenken voor de krapte op de arbeidsmarkt. De organisatoren zijn nog op zoek naar bedrijven die out of the box willen nadenken over duurzame oplossingen en daarin mogelijk samenwerkingsverbanden willen aangaan. 

Zit je met je handen in het haar omdat je de juiste werknemers niet kan vinden? Een tekort aan personeel? Heb je ook genoeg van alleen praten en klagen over de problemen op de arbeidsmarkt? Wil je samen met anderen aan de slag om tot duurzame oplossingen te komen?

Herken je je hierin? Doe dan mee aan 1 of meerdere van onze LE(t)’S Do It workshops.

In 3 online workshops worden telkens 2 voorbeelden van innovatieve oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt toegelicht door de initiatiefnemers uit het werkveld. De voorbeelden komen uit verschillende sectoren, en uit zowel Zeeland als Vlaanderen. Ze bieden aanleiding om samen out-of-the-box na te denken over potentiële oplossingen.

Een moeiteloze quick fix voor je personeelstekort is er niet. LE(t)’S Do It staat voor samen bouwen aan duurzame oplossingen. Kom tijdens de online sessies in een kleine groep brainstormen over oplossingen die we samen in gang kunnen zetten. Bedrijven zijn van harte welkom om tijdens deze workshops met elkaar oplossingen te bedenken m.b.t. de arbeidsmarktkrapte.

De groep wordt bewust klein gehouden (max. 15 personen) om met elkaar een kwalitatieve verkennende stap te kunnen zetten. De workshops worden begeleid door een professionele facilitator. Voor het profiel van de deelnemers wordt gezocht naar personen die niet enkel willen praten over de problemen of snelle oplossingen zoeken. Er wordt gezocht naar deelnemers die bereid zijn om samen met anderen goede initiatieven te bedenken en deze verder te brengen. Meld je hier aan voor het LES-project.

Alle berichten