Jonge vrijwilligers gezocht om ons programma te promoten!

Ben je tussen de 18 en 30 jaar en ben je geïnteresseerd in of gewoon erg benieuwd naar Europese samenwerkingsprogramma's? Ben je creatief en wil je deze mee promoten? Interreg Vlaanderen-Nederland zoekt jonge vrijwilligers om de concrete realisaties en projecten van het programma te promoten. 

Het Interreg-programma Vlaanderen-Nederland werkt aan het versterken van de grensregio door middel van projecten op het vlak van innovatie, duurzame energie, het milieu en arbeidsmobiliteit. Als jonge vrijwilliger ga je op pad voor interviews, video’s, fotoreportages, blogs over de verschillende projecten. Ook werk je mee aan de organisatie van evenementen. 

Taken:
- Ondersteuning om projecten en de resultaten daarvan onder de aandacht te brengen via de website en sociale mediakanalen door de rol van Interreg-reporter volledig uit te spelen via artikelen, interviews, video's, fotoreportages, blogs...
- Ondersteuning organisatorisch en/of logistiek voor ons jaarlijkse evenement. Daarnaast kan de vrijwilliger ook via een blog, afbeeldingen en video verslag doen van het evenement en op de website en social media kanalen van het programma plaatsen;
- Betrokkenheid bij acties rond Europees Jaar van de Jeugd (EVY). Bij het organiseren van een roadtrip kan de vrijwilliger met de andere deelnemers op pad, een dagelijkse blog schrijven en/of video's maken.

Info: 
- verslaggeving in het Nederlands. Een goede kennis van het Nederlands is dus een must. Daarnaast ook noties van Engels. 
- duurtijd: 6 maanden
- vergoeding: 31,00 euro/dag

Meer info

Het Interreg Volunteer Youth (IVY) initiatief biedt jongeren van 18-30 jaar de kans om als vrijwilliger aan de slag te gaan in grensoverschrijdende, transnationale of interregionale programma's. Hiermee helpen ze bij het promoten van Europese territoriale samenwerking en solidariteit. Op die manier maken ze kennis met Europese territoriale samenwerking (ETC) en andere samenwerkingsprogramma's en worden zich bewust van de vele voordelen van samenwerking over de grenzen. 

De Vereniging van Europese Grensregio's (AEBR) beheert het initiatief namens van het directoraat-generaal Regionaal Beleid en Stadsontwikkeling

Alle berichten