Innoveren in de grensregio, met bedrijven in de hoofdrol

Zuid-Nederland en Vlaanderen zijn op zichzelf al bijzonder innovatieve regio’s, maar kunnen nog meer bereiken met samenwerkingen over de landsgrenzen heen. Interreg Vlaanderen-Nederland zet hier volop op in met CrossRoads Vlaanderen-Nederland, het allereerste project dat binnen de nieuwe programmaperiode groen licht krijgt. Het project zal de komende jaren bedrijven ondersteunen in hun product- en procesinnovaties.

Met deze goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, ruim 24.8 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt de helft uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). 

Interreg Vlaanderen-Nederland geeft groen licht aan eerste project binnen nieuwe programmaperiode. 

Met CrossRoads willen Interreg Vlaanderen-Nederland, VLAIO Team Bedrijfstrajecten, Economische Impuls Zeeland, REWIN, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, LIOF en InnovationQuarter het bestaande potentieel in de grensregio een flinke duw in de rug geven door KMO’s en MKB’s te ondersteunen in de zoektocht naar de perfecte partner van over de grens en hun gezamenlijke innovaties te subsidiëren. 

Het project bouwt verder op het succes van voorgangers CrossRoads, CrossRoads 2 en CrossRoads 2 Sustainable Energy. Via die projecten werden tientallen innovaties gerealiseerd door ‘koppeltjes’ Vlaamse en Nederlandse bedrijven, en werd de Vlaams-Nederlandse grens op vlak van innovatie dus al deels geslecht. Bijvoorbeeld CrossRoads 2 (2016-2020) waarin 202 bedrijven deelnamen in 118 innovatieprojecten en waarbij de totale investering van €7 miljoen aan subsidie leidde tot een economische meerwaarde van naar schatting €16 miljoen per jaar!

Lees hier het volledige persbericht.

Categorie:

Alle berichten