Go Live event Verleg de grens

Na ruim twee jaar afstand bewaren willen we dringend elkaar weer opzoeken. Ook over de grens. We zijn dan ook verheugd je te mogen uitnodigen op ons publieksevent ‘Verleg de grens’ op dinsdag 27 september in Thor Central te Genk. En grenzen zijn we al volop aan het verleggen: de nieuwe programmaperiode Interreg VI is ondertussen van start gegaan en in het najaar staat oproep 2 al in de steigers. 
De inschrijvingen zijn afgesloten.


Op ons Go Live event krijg je praktische tips over het aanmelden en uitvoeren van een project, zoomen we in op de subsidiemogelijkheden voor bedrijven en krijg je de nodige inspiratie ingefluisterd rond participatie en projectcommunicatie. Daarnaast kan je een tête-à-tête boeken met iemand van ons team of kan je neervlijen in een zetel op één van de salonsessies over de thema’s van het nieuwe programma. En niet te vergeten: in navolging van 'Funding: The Future' uit 2019 vindt er ook nu een expositie plaats waar je nieuwe projectresultaten kan proeven, testen en bewonderen en een praatje kan slaan met de vele projectpartners.

Op diezelfde dag vindt in Thor Central ook het slotevent plaats van CrossRoads2 Sustainable Energy: 'Grenzeloos innoveren voor een duurzame toekomst'. Het project stelt d.m.v. getuigenissen en demonstraties haar resultaten voor. Je kan je hiervoor inschrijven via de algemene inschrijflink. 

Schreef jij je al in en wens je jouw inschrijving aan te passen? Zoek dan je inschrijvingsbevestiging in je mailbox (afzender: Jotform <noreply@jotform.com>) en klik onderaan op Edit Submission. 


Download hier het tijdschema.

PROGRAMMA

09:00 - 10:00 Verwelkoming  

10:00 - 11:00  

 • Projecten indienen in Interreg VI  
 • Bedrijfsparticipatie  

11:15 - 12:15  

 • Projecten indienen in Interreg VI  
 • Bedrijfsparticipatie  
 • Salonsessie ‘Een groener Europa’ (volzet)
 • Rondleiding Energyville (extra plaatsen!)

12:15 - 13:45 Lunch  

13:45 - 15:45  

 • CrossRoads2 Sustainable Energy: grenzeloos innoveren voor een duurzame toekomst 

13:45 - 14:45  

 • Burgerparticipatie deel 1: basisbeginselen citizen science  
 • Projectcommunicatie  
 • Salonsessie ‘Een socialer Europa’ (volzet)
 • Salonsessie ‘Een slimmer Europa’ (volzet)

15:00 - 16:00  

 • Burgerparticipatie deel 2: workshop (tot 16:30)  
 • Projectcommunicatie  
 • Salonsessie ’Duurzaam toerisme’ (volzet)
 • Salonsessie ‘Een Europa zonder grenzen’ (volzet)

16:00 - 18:00 Receptie  


Projecten indienen in Interreg VI (infosessie) 
Stef Peeters & Ellen Vanbecelaere – Interreg Vlaanderen-Nederland 
10:00 en 11:15 
Welke projecten maken kans? Wanneer en hoe kan ik mijn projectidee indienen? Bij wie kan ik terecht voor hulp bij de verdere uitwerking van mijn project? En welke vereenvoudigingen heeft het nieuwe programma voor mij in petto? Kom er in deze sessie alles over te weten. 

Projectcommunicatie (infosessie) 
Hanne Witters – Dienst Europa Antwerpen 
13:45 en 15:00 
Hoe pak je uit met projectresultaten? ZORO, GLITCH en Grenspark Groot-Saeftinghe delen hun ervaringen omtrent campagnes en communicatieacties in een korte pitch. 

Bedrijfsparticipatie (infosessie) 
Yves Ozog – VLAIO, Team Bedrijfstrajecten & Kathleen Mostien – Interreg Vlaanderen-Nederland 
10:00 en 11:15 
Hoe betrek je bedrijven? Welke financieringskansen liggen er en hoe houden we het administratief overzichtelijk? Verneem in deze sessie op welke manier we de drempel voor bedrijfsdeelname verlagen.  

Burgerparticipatie (infosessie + workshop) 
Jef Van Laer & Charlotte Hens - SCIVIL
13:45 en 15:00 
Hoe betrek je burgers, gebruikers, potentiële klanten of andere doelgroepen in je project? Hoe kan je door ‘co-creatie' met gewone mensen meer resultaten boeken? In een eerste informatieve gedeelte kom je meer te weten over de basisbeginselen van citizen science en in het tweede deel word je al onmiddellijk aan het werk gezet!  

CrossRoads2 Sustainable Energy: grenzeloos innoveren voor een duurzame toekomst 
13:45 - 15:45  
Welke innovaties zijn tot stand gekomen in CrossRoads2 Sustainable Energy, hoeveel CO₂-reductie realiseerde het daarmee, welke maatschappelijke en economische impact brengen de projecten teweeg? Met getuigenissen, demonstraties en netwerkmogelijkheden verwelkomt CrossRoads2 Sustainable Energy jou op hun slotevent

Salonsessies (alle sessies zijn reeds volzet)

11:15 Een groener Europa  
Moderator: Frederik Loeckx - Flux 50 

13:45 Een socialer Europa  
Moderator: Michel Van Smoorenburg - UWV 

13:45 Een slimmer Europa  
Moderator: Chantal Dietvorst-ten Tije - BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) 

15:00 Duurzaam toerisme 
Moderator: Margot Tempelman - HZ Kenniscentrum Kusttoerisme en onderzoek bij de Hogeschool Zeeland 

15:00 Een Europa zonder grenzen   
Moderator: dhr. Martin Unfried - ITEM 

Vlij je neer in een zetel op één van de salonsessies over de thema’s van Interreg VI en voer mee het gesprek omtrent de uitdagingen waar het programma de komende jaren voor staat. 

Expo 
Zie, beleef en proef! Bekijk tientallen innovaties uit Interreg V zoals de multi-inzetbare agrorobot van CIMAT, ontdek de VR-demo van FOKUS en de inspectiedrone van Smart Tooling en geniet in de Smart Services Bridge zomerbar van een strawberry daiquiri.

Rondleiding Energyville (extra plaatsen!)
11:15 
EnergyVille ligt op een steenworp van Thor Central en is een samenwerking tussen de Belgische onderzoekspartners KU Leuven, VITO, imec en UHasselt, voor onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen.  

Eén op één gesprekken 
op afspraak 
Heb je enkele specifieke vragen voor één van onze collega’s en ga je graag met één van hen in gesprek die dag? Geef via de inschrijfmodule aan of je met een projectadviseur, financieel adviseur of business developer (bedrijfsparticipatie) wil praten en wij contacteren je in september voor verdere details. 


ROUTE EN BUSVERVOER 

Thor Park 8000 
3600 Genk 
 
GPS: André Dumontlaan 67 
3600 Genk 
 
Bekijk op Google Maps 

Met de trein: tussen station Genk en Thor Central rijdt op frequente tijdstippen de stadslijn G1 (20 min). Raadpleeg hier de dienstregeling. 

Met de fiets: de locatie beschikt over een overdekte fietsenstalling en is gelegen naast de ingang van het gebouw. 

Toch liever de auto gebruiken? Vergeet dan niet te compenseren, bijvoorbeeld via www.treecological.be. Er is gratis parkeergelegenheid direct aan de eventlocatie. Benader ons gerust als je liever wil carpoolen; wie weet kunnen we je matchen aan een andere liefhebber! 

TOEGANKELIJKHEID 

Thor Central kreeg een M-label toegekend en hierdoor is de Genkse congreslocatie officieel een ‘toegankelijke meetinginfrastructuur’ voor rolstoelgebruikers en voor mensen met een auditieve of visuele beperking. 

Alle berichten