Circulair Onderhoud: Voorkomen van fugitieve emissies door het correct monteren van de stem-afdichting van afsluiters en regelkleppen

Ben je benieuwd naar de uitkomst van dit deelproject binnen het Interreg project Circulair Onderhoud? Meld je dan zeker aan voor het seminar op 15 september aanstaande!

Uit onderzoek is vast komen te staan dat afsluiters het grootste aandeel (60%) hebben in de totale emissie van industriële installaties. Oorzaak van deze emissies het lekken van dynamische stem seals (stopbuspakkingen).

Bij ITIS zijn er, in samenwerking met EQUANS, testen uitgevoerd om de levensduur te bepalen van de stem afdichting van regelkleppen. Hiervoor zijn diverse opstellingen geplaatst met verschillende soorten pakkingen en montage methodes. Uiteindelijk doel is om tot een standaard te komen voor het monteren en beoordelen van deze stem afdichtingen.

Voorlopig programma

13:00 Ontvangst

13:30 Verwelkoming en korte uitleg over het Interreg project Circulair onderhoud

13:35 Presentatie: Fugitieve emissies

14:00 Presentatie: Hoe de stem-afdichting van afsluiters en regelkleppen correct monteren om diffuse emissies te voorkomen? door Colin Zegers, ITIS & Mathias De Cock, EQUANS

14:55 Interactief debat: Hoe deze goede praktijk geïmplementeerd krijgen in de Vlaamse en Nederlandse procesindustrie?

15:10 Pauze

15:30 Rondleiding (rotatiesysteem in groepen)
 
16:30: Afsluitende receptie en netwerking
 
Deelname is gratis, inschrijven is verplicht

Meld je hier aan!

Alle berichten