Tipje van de sluier 4.0

Eind juni gaven we een laatste update over de voortgang van ons programma Interreg VI. Ondertussen worden de contouren scherper met de dag.

Op 15 december gaf het Comité van Toezicht groen licht aan de inhoud van het programma Interreg VI. De 99% versie maakt nu plaats voor een volwaardig programma dat wordt voorgelegd aan de Vlaamse en Nederlandse regeringen. Als beide regeringen instemmen, gaat dit richting Europese Commissie.

Eerste oproep

In afwachting van finale goedkeuring door de Europese Commissie, zal het programma zo goed als zeker een eerste oproep kunnen lanceren begin februari 2022, met 31 maart als deadline voor indieningen. Deze oproep biedt mogelijkheden over de volledige breedte van het programma:

  • Een slimmer Europa; innovatie en vaardigheden voor slimme transformatie
  • Een groener Europa; klimaat, milieu en natuur
  • Een socialer Europa; inclusieve arbeidsmarkt, opleiding en duurzame vrijetijdsbesteding
  • Een Europa zonder grenzen; samenwerken om grensobstakels te overwinnen

Wil je alvast aan de slag?

Neem dan contact op met één van onze projectadviseurs. Ze kunnen niet alleen helpen met het beantwoorden van praktische en inhoudelijke vragen, maar ook bijstand bieden in het zoeken naar geschikte projectpartners. Het nieuwe e-loket wordt begin 2022 online gezet, vanaf dan kan je concreet werken aan de indiening van jouw project. Op onze website kan je alvast het programmareglement (concept) vinden, alsook een leidraad aanmelding en een conceptformat voor een projectaanmelding. Na de lancering van de eerste oproep voorzien we tevens enkele online infomomenten om je te voorzien van praktische hulp:

Infosessie Oproep 1

Op vrijdag 11 februari organiseren we een online infosessie waarin je meer te weten komt over de eerste oproep die het programma begin februari hoopt te lanceren, en hoe je je projectidee via het nieuwe e-loket kan aanmelden. Markeer deze datum alvast in je agenda - meer info volgt snel!

Hoe begint mijn gemeente aan een Europees project?

Ontdek op 1 februari tijdens onze online workshop voor lokale besturen alle mogelijkheden van subsidies binnen Interreg VI voor jouw gemeente. Wil jij graag samenwerken met én leren van anderen over de grens? En wil je weten hoe Europa jouw bestuur kan helpen? Schrijf je dan snel in en kom alles te weten over hoe je een gefundeerde aanvraag kan samenstellen.

Verneem er hier alles over!

Categorie:

Alle berichten

Bekijk ook