Doe mee aan de RegioStars Awards 2021 voor regionale EU-projecten!

Heb je een vernieuwend EU-project dat ter inspiratie kan dienen voor andere Europese regio’s, die ook bezig zijn met regionale ontwikkeling? Dan is de RegioStars Awards  misschien wat voor jou. De Europese Commissie is op zoek naar projecten met EU-financiering, die uitblinken door een nieuwe aanpak voor regionale ontwikkeling.

bron: Europese Commissie

De Europese Commissie lanceert de 14e editie van de REGIOSTARS-awards, waar jaarlijks de beste projecten beloont worden die in het kader van het Europese cohesiebeleid worden gefinancierd. De wedstrijd is opgedeeld in onderstaande categorieën:

  • Smart Europe: het concurrentievermogen van lokale bedrijven in een digitale wereld vergroten
  • Groen Europa: groene en veerkrachtige gemeenschappen in landelijke en stedelijke omgevingen
  • Eerlijk Europa: inclusie en antidiscriminatie bevorderen
  • Stedelijk Europa: bevordering van groene, duurzame circulaire voedselsystemen in functionele stedelijke gebieden
  • Jaarthema: het versterken van de groene mobiliteit in de regio's in het European Year of Rail 2021.
  • Europa dichter bij haar burger: projecten rond burgerparticipatie en jongeren

In de handleiding voor aanmeldingen vind je een gedetailleerde beschrijving van de prijscategorieën en de toelatings- en toekenningscriteria. Wie zijn project wil voordragen voor de RegioStars Awards kan dit nu doen tot 9 mei 2021 door te mailen naar info@grensregio.eu. De programma's verantwoordelijk voor de uitvoering dienen vervolgens je project in via het online portaal

Een onafhankelijke jury van experts kiest één winnaar per categorie. Daarnaast is er een publieksprijs voor een van de finalisten. De winnaars van de vijf categorieën ontvangen ook een mediapartnerschap ter waarde van € 5000.

Categorie:

Alle berichten