GROW!: Bekijk de presentaties en getuigenissen van het slotevent

Binnen GROW! werkten kennisinstituten, hogescholen en universiteiten samen met partners uit de glastuinbouw aan high tech plantenkassen, waar met behulp van klimaat, licht en ion-selectieve sensoren ziekten bij planten in de kiem gesmoord kunnen worden en abiotische stress gemeten en voorkomen worden.

Dit gebeurt door ion-selectieve sensoren te ontwikkelen voor metingen van pH en voedingsstoffen in water, specifiek geschikt voor de glastuinbouw. Hierdoor kan gemeten worden welke voedingsstoffen worden opgenomen door de plant.

Daarnaast worden klimaatsensoren ingezet en geoptimaliseerd voor metingen van onder andere temperatuur, luchtvochtigheid en CO2.

De door GROW! te ontwikkelen sensoren moeten compact, robuust en bij voorkeur goedkoop zijn en weinig vermogen gebruiken om geïntegreerd te kunnen worden. Daarnaast wordt onderzocht wat de beste methode is om de verzamelde sensordata te verwerken en te visualiseren. Voor dit soort onderzoek is de bundeling van Vlaamse en Nederlandse kennis essentieel.

Bekijk hier de volledige projectfilm: 


Categorie:

Alle berichten