Grenspark Groot-Saeftinghe: livestream ondertekening Samenwerkingsverband

Op de grens van België en Nederland, land en water, haven en natuur, industrie en landbouw groeit Grenspark Groot Saeftinghe. De afgelopen jaren bouwden acht regionale partners samen met de streek aan het grenspark.

bron: Grenspark Groot Saeftinghe 

Ontmoetingen in het gebied en gesprekken tijdens de vele streekholderbijeenkomsten leverden kansrijke ideeën en initiatieven op. Het afgelopen jaar ontmoetten we elkaar vooral digitaal en zelfs dan was de energie, op afstand, goed te voelen.

De samenwerking in de grensregio is echt tot bloei gekomen. Een krachtige beweging is in gang gezet. Die beweging zetten we door met mooie ambities die zijn vertaald in plannen en projecten en die we voor een deel al samen met de streek oppakken. Projecten waar landbouw, natuur en haven hand in hand gaan en elkaar versterken. Denk bijvoorbeeld aan Versterk de Scheldekust, Masterplan Prosperhoeve, vernieuwing van de landbouw, recreatieve infrastructuur, natuurontwikkeling in de polders en de plannen voor de Meester van der Heijdengroeve in Nieuw-Namen.

Elf partijen zien de meerwaarde van deze ontwikkelingen en sluiten zich dan ook aan bij het nieuwe Samenwerkingsverband Grenspark Groot Saeftinghe. Dit zijn Provincie Zeeland, Provincie Oost-Vlaanderen, gemeente Beveren, gemeente Hulst, Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking (EGTS) Linieland, De Vlaamse Waterweg nv, Agentschap Natuur en Bos, Stichting Het Zeeuwse Landschap, Natuurpunt Waasland VZW, Havenbedrijf Antwerpen en Maatschappij Linkerscheldeoever. Zij gaan samen werken aan de plannen, initiatieven en projecten werken die een nog grotere impuls geven aan de grensregio. De partijen zetten op 17 juni hun handtekening onder het Samenwerkingsverband Grenspark Groot Saeftinghe. 

Programma 

16.15 uur inloop
16.30 uur start livestream, welkom en korte terugblik op afgelopen 6 jaar
16.40 uur sfeerfilm en in gesprek met partners
16.55 uur ondertekening overeenkomst Samenwerkingsverband
17.00 uur beantwoorden van online vragen
17.15 uur einde livestream

Aanmelden

Stuur een e-mail naar grenspark.grootsaeftinghe@zeeland.nl. Je ontvangt van ons een bevestiging met een link naar de uitzending. Je kunt ook op het allerlaatste moment nog besluiten mee te kijken via de link op www.grenspark-groot-saeftinghe.eu.

Via de chatfunctie in de livestream kun je vragen stellen aan de aanwezige bestuurders. Wie weet komt jouw vraag aan de orde tijdens de livestream. Kun je er niet bij zijn? Na de uitzending stellen we een link beschikbaar waarmee je de uitzending op een later moment kunt terugkijken.

Alle berichten

Bekijk ook