ENLEB: workshops

Ben jij benieuwd hoe Zonnige Kempen de oude dokterswoning in Vorselaar, Het Huis Van Bockstal, omtoverde tot energiezuinige appartementen? Of wil je weten welke innovatieve technieken en co-creatietraject werden toegepast? Wil je binnenkort gebruik maken van de handige online tool om je woning te verduurzamen? Of ben je geïnteresseerd in de inzichten van het Europese project EnergieNeutraal Levensloopbestendig Bouwen (ENLEB)? Neem dan zeker deel aan de webinars op 20 en 22 april.

bron: ENLEB

Webinar 20/04 10u30 – 11u30: Co-creatie in een renovatieproces

Sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen renoveerde Het Huis van Bockstal tot zes zeer energiezuinige appartementen. De renovatie werd gerealiseerd in het Europese project EnergieNeutraal Levensloopbestendig Bouwen (ENLEB), dat inzet op de verduurzaming van woningen. In dit webinar wordt toegelicht hoe de renovatie verliep en welke innovatieve technieken werden toegepast in de woning. Er wordt ook een handige online toepassing, de Samen Duurzamer Wonen tool, toegelicht die bewoners persoonlijk advies geeft over kleine en grote ingrepen om je woning te verduurzamen en tips en tricks om energie te besparen. Je hoeft geen specialist te zijn voor dit webinar, het is toegankelijk voor iedereen. Deelname is gratis.

Wil je deelnemen aan dit webinar? Schrijf je hier in. 

Webinar 20/04 13u30 – 15u00: Renovatieproces Huis Van Bockstal door Zonnige Kempen

Ontdek de innovatieve technieken en het co-creatieproces bij de renovatie van deze oude dokterswoning! Huis Van Bockstal werd omgevormd tot zes zeer energiezuinige appartementen. De beeldbepalende gevel van de woning bleef behouden, maar de binnenkant kreeg een grondige make-over met duurzame en innovatieve materialen en technieken. Zonnige Kempen werkte hiervoor als bouwheer nauw samen met haar aannemers en zette een geïntegreerd geheel op voor verwarming en sanitair met o.a. een brandstofcel, lucht/water-warmtepomp en een DC-circuit. Leer er meer over tijdens dit webinar! De inhoud van dit webinar is iets technischer.

Neem deel en schrijf je hier in.

Webinar 22/04 09u30 – 11u30: Slotevent ENLEB, Samen bouwen aan duurzaam wonen tegen 2050

In dit online slotevent worden de inzichten uit het project EnergieNeutraal Levensloopbestendig Bouwen (ENLEB) gedeeld. De afgelopen vier jaar onderzochten 9 Vlaamse en Nederlandse partners hoe co-creatie met bewoners en bedrijven kan bijdragen aan de verduurzaming van woningen. Maar ook welke innovatieve technieken er nu ter beschikking zijn om dat mogelijk te maken. De woningen van Zonnige Kempen komen daarbij ook aan bod. Alle kennis werd gebundeld in een gratis online toepassing, de Samen Duurzamer Wonen tool, die dan wordt voorgesteld. 

Wil je deelnemen aan dit webinar? Schrijf je dan hier in!


Deelname aan de webinars is gratis.

Alle berichten