Doe mee met de nieuwe ZORO-training voorjaar 2022

In januari 2022 start de derde en LAATSTE editie van de gratis ZORO-training! Schrijf jezelf of je collega's snel in, en kom alles te weten over de 4 ZORO-competenties: interprofessioneel samenwerken, technologische wendbaarheid, intrapreneurship en ethisch handelen.

Interprofessioneel samenwerken, intrapreneurship, technologische wendbaarheid en ethisch handelen. Dat zijn de vier competenties die centraal staan in de ZORO-training. Ze zijn alle vier essentieel om de beste zorg te bieden in een snel veranderende zorgsector.

Waarom de training volgen?

Je krijgt de unieke kans om te leren met én van ervaren zorgverleners.

Fris je kennis op en laat je inspireren door de nieuwste inzichten om zo nog sterker in je werk te staan.

De ZORO-training is bovendien helemaal gratis.

Voor wie?

Er is bewust gekozen voor gemengde groepen. Toekomstige zorgprofessionals volgen de training samen met startende én ervaren zorgprofessionals.

Zorgprofessionals worden over de niveaus heen samengebracht:

  • helpende zorg & welzijn;
  • verzorgende (IG);
  • zorgkundige en verpleegkundige (HBO5 en bachelors in Vlaanderen, MBO en HBO in Nederland). 

Hoe is de training opgebouwd? 

Tijdens de training maak je kennis met STIEn. Zij is een zorgontvanger, een echte ervaringsdeskundige dus. Samen met haar zet je theoretische kennis om in praktijkervaring. Je verdiept je ook in een eigen casus.

Er zijn vier modules, één voor elke ZORO-competentie.

Module 1: interprofessioneel samenwerken
Een zorgontvanger heeft een heel team van zorgverleners rond zich, elk met hun eigen rol en expertise. Dat die zorgverleners, maar ook de zorgontvanger, goed samenwerken is heel belangrijk. In deze module leer je je netwerk uitbreiden en zo de beste zorg bieden.

Module 2: technologische wendbaarheid
ICT wint overal aan belang, ook in de zorg. In deze module leer je zorgtechnologie opzoeken en maak je kennis met nieuwe toepassingen.

Module 3: intrapreneurship
Een zorgverlener moet nadenken bij de eigen handelingen. En initiatief nemen om dingen te verbeteren als dat kan, zonder de behoeftes van de zorgontvanger uit het oog te verliezen. In deze module overwin je je angst voor ondernemerschap. Je durft ondernemen en innoveren.

Module 4: ethisch handelen
Als zorgverlener denk je na over hoe je omgaat met de zorgontvanger. In deze module leer je jezelf en de ander beter kennen. Je durft zorg verlenen met lef!

Tussendoor krijg je opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. Die vormen op het einde van de training een persoonlijk portfolio. In totaal gaat het over een tijdsinvestering van 32 uur (lesmomenten inbegrepen).

Wil je deelnemen? 

Een derde reeks van onze ZORO-training is gepland vanaf januari 2022. Wil je alles te weten komen over de vier ZORO-competenties? Je kan de training digitaal of op locatie volgen. 

We vragen ongeveer 32 uur van jouw tijd: je volgt 22 uur les en krijgt daarnaast nog enkele opdrachten
De digitale ZORO-training gaat door op dinsdag. Kies je voor de live-sessies dan heb je keuze uit vier locaties:

  • op dinsdag bij VIVES Hogeschool te Brugge (BE)
  • op dinsdag bij Curio te Roosendaal (NL)
  • op woensdag bij Gouverneur Kinsbergencentrum te Wilrijk (BE)
  • op woensdag bij VIVES Kortrijk – Ieper –Brugge graduaat Verpleegkunde te Kortrijk (BE)
Alle berichten