Circulair Onderhoud: INNO-BREAK 19: SKF RecondOil - Circulair gebruik van smeermiddelen

Circulair Onderzoek wil de materiaal-voetafdruk van de procesindustrie in Zuid-Nederland en Vlaanderen verkleinen en tegelijkertijd economisch voordeel behalen. Via praktijkonderzoek en demonstraties wordt gezocht naar innovatieve oplossingen voor praktische vraagstukken zoals het voorkomen van reparaties en duurzaam hergebruik van apparatuur.

Tijdens de "INNO-BREAK 19: SKF RecondOil - Circulair gebruik van smeermiddelen" wordt gefocust op het verduurzamen van het smeringsbeheer.

Eén van de belangrijkste oorzaken van voortijdige uitval van apparatuur is vervuiling door smeermiddel. In feite zijn tot 40% van de onderhoudskosten gerelateerd aan smeermiddelen, waardoor een goed smeerbeheer van cruciaal belang is voor winstgevendheid. 
 
Smeringsbeheer is echter niet duur vanwege de olieprijzen alleen. De stilstand die gepaard gaat met het vervangen van olie - en het weggooien ervan - is ook duur. Bovendien is het een zeer inefficiënte en niet-duurzame manier om een waardevolle, niet-hernieuwbare hulpbron te gebruiken. Maar wat als u dezelfde olie keer op keer zou kunnen gebruiken? Dus circulaire terugwinning en hergebruik van industriële olie toepassen. Wanneer dezelfde olie wordt hergebruikt, neemt de behoefte aan nieuwe olie af, waardoor zowel de kosten als de impact op het milieu worden verminderd. 

SKF RecondOil heeft sinds kort een innovatieve DST technologie (Double Separation Technology) gelanceerd. Daarmee kunnen gebruikte smeermiddelen geconditioneerd worden naar hun oorspronkelijke functie en eigenschappen, zodat het smeermiddel keer op keer opnieuw gebruikt kan worden.Tijdens deze INNO-BREAK zal SKF RecondOil u alles vertellen over deze innovatieve DST technologie! Na aanmelding ontvangt u t.z.t. via mail namens KicMPi een uitnodiging om deel te nemen via Google Meet.

Schrijf je in voor de webinar!

Alle berichten