Care2Adapt: opleidingsprogramma

Ben jij de zorgprofessional die mee wil helpen om innovaties goed in te voeren in jouw organisatie? Maak dan gebruik van deze unieke kans. Care2Adapt leert jou en andere Vlaamse en Nederlandse medewerkers uit de zorg- en welzijnssector belangrijke innovaties in de praktijk te brengen. Meld je snel aan voor het opleidingsprogramma, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

bron: Care2Adapt

Het groeiend personeelstekort is een van de grootste uitdagingen waar de Vlaamse en Nederlandse zorgsectoren voor staan. Door vergrijzing, complexere en langdurige zorg neemt de vraag naar zorgprofessionals toe, terwijl het personeelsaanbod afneemt. Innovaties zijn de sleutel tot de oplossing. Dat vraagt om een andere aanpak in de organisatie. Dat verandertraject, vaak door de hele organisatie heen, is bij veel zorgorganisaties nog een uitdaging. Hiervoor hebben zes organisaties in Vlaanderen en Nederland het grensoverschrijdende Care2Adapt-opleidingsprogramma ontwikkeld. Een jaar lang worden dertig zorgprofessionals opgeleid om ervoor te zorgen dat deze belangrijke innovaties echt in de praktijk worden gebracht en kunnen zo hun organisatie duurzaam en fundamenteel versterken. Het opleidingsprogramma begint op 17 en 18 november 2021 en wordt afgerond op 24 november 2022. 

Tijdens het opleidingsprogramma krijgen de zorgprofessionals een praktijkgericht en grensoverschrijdend coachings- en opleidingstraject aangeboden. In dit programma worden opleidingsdagen afgewisseld met inspiratiebezoeken en gaan de deelnemers ook zelf in hun eigen organisatie aan de slag met de nieuwe informatie.

Doelgroep

Het opleidingsprogramma is bestemd voor professionals binnen zorg- en welzijnsorganisaties die bezig (willen) zijn met innovatie en implementatie binnen hun organisatie.
Dit omvat onder andere:

  • De integratie van vernieuwende en/of digitale werkprocessen;
  • De implementatie van productinnovaties;
  • Het opzetten van nieuwe samenwerkingsmodellen;
  • Het uittesten van innovatieve arbeidsorganisatiestructuren en/of;
  • Het toepassen van moderne job designprincipes.

Klik hier voor meer informatie!

Deelnemers kunnen zich inschrijven tot uiterlijk 26 september 2021. 
Op 1 oktober 2021 worden de deelnemers bekendgemaakt.

Alle berichten