I-QUA mobiele waterzuiveringsunit bij kampeerterrein Alden Biesen

De mobiele waterzuiveringsinstallatie van I-QUA wordt de komende maanden ingezet op het kampeerterrein bij Alden Biesen om het afvalwater van de kampeerders te zuiveren. 

bron: Agentschap Natuur en Bos

Bij het begin van de zomer lanceerde Natuur en Bos van de Vlaamse overheid een buitengewoon vakantieaanbod. In enkele natuurdomeinen kan je deze zomer duurzaam en coronaproof kamperen in tipidorpen in de wijde natuur met, heel belangrijk, een zeer minimale impact op de natuur. In Alden Biesen wordt de ecologische voetafdruk van de kampeerders vanaf deze week nóg kleiner. Het afvalwater zal ter plaatse gezuiverd worden met een speciale bloemencontainer die eigenlijk bedoeld was voor de zomerfestivals. Natuur en Bos vindt het belangrijk zo te kunnen meewerken aan zero impact initiatieven.

Kasteeldomein Alden Biesen is één van Limburgs belangrijkste trekpleisters. Een prachtig park van 43 hectare omringt het kasteel, ondertussen een belangrijk cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Strakke, symmetrische perken en een oranjerietuin wisselen af met een meer natuurlijk, Engels geïnspireerde tuin.

Een bezoek aan Alden Biesen is niet compleet als je de natuur in en rond het kasteeldomein niet hebt verkend. Dus trek je wandelschoenen aan of spring op je (gehuurde) fiets en volg eventueel je gids. Fietsen kan rond Alden Biesen op een aangename en veilige manier dankzij het fietsroutenetwerk.

Reserveer een tent!

Alle berichten