Grensregio zet verder in op energie- en klimaatneutrale gebouwen

Interreg Vlaanderen-Nederland keurde het project SUNOVATE goed. 

De focus van dit project ligt bij de ontwikkeling en integratie van infrarood-licht regulerende, gepigmenteerde polymeerfolies in zonnepanelen en ramen. Het project bouwt hiervoor verder op de kennis uit Interregprojecten PV OpMaat en EnergyEfficiency

SUNOVATE is het eerste project uit de vijfde oproep dat groen licht krijgt. Met deze nieuwe goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, in totaal 3.4 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt de helft uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De teller staat zo op 82 goedgekeurde projecten waarmee in totaal ruim 155.3 miljoen euro vanuit het EFRO fonds werd geïnvesteerd in de grensregio.

Het volgende project werd goedgekeurd door het Comité van Toezicht:

2C - SUNOVATE

Het volledige persbericht leest u hier.

Het is mogelijk om een beroep in te dienen over deze selectie. Hiertoe vult u het daarvoor voorziene digitale formulier in op de website. Dit beroep dient ten laatste op 5 augustus 2020 verzonden te worden. 

Indien binnen deze termijn geen beroepschrift binnenkomt, kan voor de goedgekeurde projectaanvragen een besluit worden afgeleverd aan de projectverantwoordelijken. Indien dit wel het geval is, zal het Comité van Toezicht eerst een uitspraak moeten doen over het beroep.

Categorie:

Alle berichten