Drie gerenommeerde kennis- en onderwijsinstellingen realiseren uniek Corrosielab

Interreg Vlaanderen-Nederland keurde het project Praktijklab Corrosie & Isolatie goed. 

Interreg Vlaanderen-Nederland continueert haar werking in deze bijzondere tijden zo goed als mogelijk en moedigt ook de vele projecten aan om zich blijvend in te zetten, want we geloven nu meer dan ooit in de kracht van het samenwerken!

Het project richt zich op het combineren van bestaande én nieuw te ontwikkelen infrastructuur bij drie gerenommeerde kennis- en onderwijsinstellingen in de grensregio. De infrastructuur is gericht op industrieel onderzoek rond het thema corrosie. Door het bundelen van krachten en complementaire onderzoeksfaciliteiten ontstaat een uniek, compleet en efficiënt ingericht Corrosielab.

Met deze nieuwe goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, in totaal 1.3 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt de helft uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De teller staat zo op 81 goedgekeurde projecten waarmee in totaal ruim 153.6 miljoen euro vanuit het EFRO fonds werd geïnvesteerd in de grensregio. 

Het volgende project werd goedgekeurd door het Comité van Toezicht:

1A - Praktijklab Corrosie & Isolatie

Het volledige persbericht leest u hier.

Het is mogelijk om een beroep in te dienen over deze selectie. Hiertoe vult u het daarvoor voorziene digitale formulier in op de website. Dit beroep dient ten laatste op 11 mei 2020 verzonden te worden. 

Indien binnen deze termijn geen beroepschrift binnenkomt, kan voor de goedgekeurde projectaanvragen een besluit worden afgeleverd aan de projectverantwoordelijken. Indien dit wel het geval is, zal het Comité van Toezicht eerst een uitspraak moeten doen over het beroep.

Categorie:

Alle berichten