CrossCare: InnoLeren: samen innoveren, samen leren’

CrossCare is een enorm succes geweest. Het project wordt nu afgerond en er wordt teruggeblikt op de succesverhalen en lessons learned die CrossCare te delen heeft. Andere ondernemers, maar ook de zorgprofessionals, zorgverzekeraars en patiënten kunnen hiervan leren.

bron: Slimmer Leven

Het project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een zorgproeftuinsetting en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund. CrossCare biedt een toegankelijke weg naar het realiseren van zorginnovatie op grotere schaal. Het is een grensoverschrijdend project van Interreg Vlaanderen-Nederland en ondersteunt zowel op praktisch als financieel gebied. Doordat CrossCare beschikt over zes zorgproeftuinen in Vlaanderen en Nederland, kunnen zorginnovaties getest en doorontwikkeld worden door eindgebruikers in allerlei doelgroepen. Slimmer Leven vormt samen met haar leden één van de zes zorgproeftuinen waarbinnen getest kan worden door MKB-bedrijven.

Al heel snel na de start van het project bleek dat er een enorme vraag was van zorginnovaties om deel te nemen. In totaal hebben 179 enthousiaste zorginnovaties zichzelf aangemeld! Hieruit zijn 24 zorginnovaties geselecteerd om deel te nemen en, in samenwerking met de proeftuinen, een stap verder te komen!

Bram De Kort (directeur Interreg Vlaanderen-Nederland): 

“De resultaten van CrossCare worden pas écht duidelijk als je de concrete zorginnovaties ziet die bedrijven, in samenwerking met de proeftuinen, hebben gerealiseerd. Zoals de inflatables van Ergotrics of het beweegtoestel van iPitup. Dat zijn voor mij de tastbare, mooie resultaten van CrossCare”.


Aankomende maanden gaan we een aantal van deze zorginnovaties uitlichten en met jullie delen richting het CrossCare eindevenement ‘InnoLeren: samen innoveren, samen leren’ die digitaal plaatsvindt op dinsdag 2 februari 2021 van 15.30 tot 17.30 uur.  Meer informatie over het definitieve programma volgt binnenkort. Zet dinsdag 2 februari 2021 alvast in de agenda en klik hier om u aan te melden!

Categorie:

Alle berichten

Bekijk ook