ETpathfinder: startsein voor onderzoek naar zwaartekrachtgolven

Interreg Vlaanderen-Nederland keurde het project ETpathfinder goed in de 4de oproep. In het project gaan universiteiten in Nederland en Vlaanderen een nieuwe onderzoekfaciliteit realiseren, die een belangrijke bijdrage zal leveren aan het prille onderzoeksgebied rond zwaartekrachtsgolven-astronomie. 

Het project markeert het begin van een nieuwe generatie zwaartekrachtsgolventelescopen. Met deze nieuwe goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, in totaal 14.5 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt meer dan een kwart uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De teller staat zo op 66 goedgekeurde projecten waarmee in totaal ruim 138 miljoen euro vanuit het EFRO fonds werd geïnvesteerd in de grensregio.

Hier verneemt u meer informatie over het goedgekeurde project ETpathfinder
Het volledige persbericht leest u hier.

Het is mogelijk om een beroep in te dienen over deze selectie.  Hiertoe vult u het daarvoor voorziene digitale formulier in op de website.  Dit beroep dient ten laatste op 6 mei 2019 verzonden te worden. 

Indien binnen deze termijn geen beroepschrift binnenkomt, kan voor de goedgekeurde projectaanvragen een besluit worden afgeleverd aan de projectverantwoordelijken. Indien dit wel het geval is, zal het Comité van Toezicht eerst een uitspraak moeten doen over het beroep.

Categorie:

Alle berichten