​Interreg Vlaanderen-Nederland nodigt je graag uit voor Funding: The Future!

Tijdens Funding: The Future bespreken we de toekomst van Interreg Vlaanderen-Nederland èn kan je ervaren hoe Interreg Vlaanderen-Nederland de toekomst dichterbij brengt. Opgelet: de inschrijvingen voor dit event zijn afgesloten! 

Je kan op onze expo tientallen slimme, groene en inclusieve innovaties uit het huidige programma zien, beleven en zelfs proeven: 

 • Vergaap je aan een heavy-duty waterstof truck, slimme drones, de Smart*Light  …
 • Test AR en VR ervaringen, de Snoezle en Sportbuddy of bouw een sensorpakket …
 • Proef ’s werelds duurzaamste baars, snacks van reststromen en insectenburgers! 

Naast info over de nieuwe subsidieperiode, mogelijkheden voor input en de expo informeren we je graag over financiële kansen voor studenten en ondernemers via de hackaton


PROGRAMMA

10:00 Onthaal

11:00 Plenaire sessie, met o.a.

 • De impact van Interreg, presentatie door Bram de Kort (Interreg)
 • Stel grensoverschrijdend gedrag en win €15.000!, presentatie Hackaton
 • De toekomst van Interreg, gesprek tussen Vlaanderen en Nederland

12:15 Infosessies Interreg VI, Expo en lunch

Je kan deelnemen aan één van drie identieke infosessies over de volgende subsidieperiode, en vernemen wat deze zal brengen qua inhoud en werking. De infosessies vinden plaats om 12:15, 13:00 en 13:45 en duren telkens een half uur.

Terwijl je niet deelneemt aan de infosessie, kan je doorlopend gebruikmaken van de lunch en de Expo bezoeken met tientallen slimme, groene en inclusieve innovaties, gerealiseerd via Interreg. Er zijn daarnaast workshops en activiteiten:

 • 12:15 - 12:45: Welke kansen realiseert Interreg voor bedrijven? 
  Pitches door projecten die diensten realiseerden voor bedrijven
 • 13:00 - 13:30: Leer alles over de zoektocht naar zwaartekrachtgolven en het begin van de oerknal! Presentatie ETpathfinder
 • 13:45 - 14:15: Hoe ga je viraal? (Challenge jezelf in deze hands on workshop!)  
  Mini-masterclass communicatie
 • 12:15 & 13:45: Maak je eigen luchtkwaliteit meetstation!  Presentatie en workshop door het project Zuivere Lucht
 • 12:15 – 15:00: Maak je eigen bijenhotel en bloembom!
  Doorlopend bij het project Meer natuur voor pittig fruit

  Tijdens dit blok kan je ook input en ideeën formuleren, voor het nieuwe programma. De werkwijze hiervoor wordt in het plenair ochtenddeel toegelicht. 

14:30 Koffiepauze

15:00 Plenaire sessie, met o.a. 

 • Uw projectidee, terugkoppeling van de input geleverd doorheen de dag 
 • De toekomst van Interreg, gesprek tussen de EU en de regio
 • And the winner is …, een verrassing als uitsmijter!

16:15 Receptie


ROUTE EN BUSVERVOER

Vanzelfsprekend hopen we dat je het openbaar vervoer neemt naar de eventlocatie. Bushalte Oud-Turnhout Engelstraat ligt op 1 min. lopen van Alta Ripa II en wordt 2 maal per uur bediend door Lijnbussen 430 en 432 richting Turnhout Station (20 min).

Vanuit Antwerpen geraak je met de trein of Snelbussen 417 en 416 op ongeveer 1u. in Turnhout. Lijnbussen 430 en 432 brengen je vervolgens op 20 min. van het station naar Alta Ripa II. 

Vanuit Nederland is de treinverbinding niet ideaal. Daarom zetten we bussen in vanuit zowel Eindhoven Station als Breda Station. Je kan je hiervoor aanmelden bij de inschrijving.

Toch liever de auto gebruiken? Vergeet dan niet te compenseren, bijvoorbeeld via www.treecological.be. Er is gratis parkeergelegenheid direct aan de eventlocatie.

We willen met plezier helpen uitzoeken of je misschien kan carpoolen met een andere deelnemer. Stuur een mail aan info@grensregio.eu met locatie en tijdstip van aankomst en vertrek, wie weet vinden we een mooie match en kunnen we jou en je reisgezel wat brandstofkosten besparen. 


PRAKTISCH

Voor vegetariërs zijn er volop opties, tijdens de lunch. Proef zeker de shii-takes met ‘Europese’ smaak uit Crossroads 2, of de witloofkroketten en umami bereidingen uit Triple F! Enkele hapjes zijn tevens veganistisch.

Indien je allergisch bent aan bepaalde ingrediënten, kunnen wij u vooraf informeren over de samenstelling van de diverse gerechten. Een mailtje aan  info@grensregio.eu volstaat.

Maak je gebruik van een rolstoel of ben je slecht ter been? Er zijn op de eventlocatie enkele opstapjes die mogelijk problematisch kunnen zijn; als je ons tijdig een seintje via  info@grensregio.eu geeft, kunnen we praktische oplossingen voorzien.

Tot op 19 september! 
Interreg Vlaanderen-Nederland

Alle berichten