Growing a Green Future: slotbijeenkomst

De afgelopen drie jaar werkten we binnen het Interreg project ‘Growing a Green Future’ aan de ontwikkeling van een biogebaseerde economie. In de zoektocht naar nieuwe teelten en toepassingen zagen we kansen in spruitkoolstronken als goed materiaal voor papier en karton, hennep, als belangrijke grondstof, of goudsbloem als grondstof voor cosmetica of verf. Kom naar de slotbijeenkomst en ontdek de projectresultaten. We onthullen er ook een biobased vakantiehuis!

bron: Growing a Green Future

In de afgelopen drie jaar hebben we samen met onze partners binnen het Interreg project ‘Growing a Green Future’ gewerkt aan een bijdrage aan de biobased ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen. Lokaal geteelde grondstoffen die ook lokaal verwerkt kunnen worden tot eindproduct. Zo profiteert een hele regio, van akker¬bouwer tot (MKB)bedrijf tot de consument van de biobased economy. 

In de zoektocht naar nieuwe teelten en toepassingen hebben we veel kansen gezien, zoals: 
* Spruitenstronken als verrassend goed materiaal voor papier en karton 
* Hennep, als zeer belangrijke grondstof, is nu ook in Vlaanderen te telen 
* Goudsbloem levert grondstoffen voor cosmetica, maar ook voor verf 

Resultaten 

Vanuit GaGF gingen we diep in op de thema’s bouw, natuurvezels, natuurlijke oliën en natuurlijke biocides. Tijdens de slotbijeenkomst hoort u over de resultaten van GaGF en staan we stil bij de kansen die wij, en andere bedrijven in de regio Nederland-Vlaanderen, zien voor de toekomst van de hele keten. 

Inspiratiesessies 

Tijdens de inspiratiesessies kijken we naar de thema’s bouw en kleinschalige bioraffinage. Dit biedt kansen voor akkerbouwbedrijven om de geteelde producten niet alleen te bewaren maar verder te raffineren tot een grondstof met een hogere, stabielere prijs. De inspiratiesessie natuurlijke biocides gaat in op de (lange) zoek¬tocht naar natuurlijke en duurzame middelen, die mogelijk een zeer grote rol gaan spelen bij de bestrijding van ziekten en plagen in de akkerbouw. 

Innovatiemarkt: onthulling Biobased vakantiehuis 

Dhr. H. Polman, Commissaris van de Koning, onthult het Biobased vakantiehuis op de innovatiemarkt, zoals dat ontwikkeld is in het project en gebouwd zal worden te Kamperland. Op de innovatiemarkt is veel aandacht voor actuele ontwikkelingen, zoals de winning van eiwit uit bietenblad door Cosun. 

Het volledige programma raadpleeg je hier

Inschrijven

Stuur een mail naar info@biobasedgarden.nl. Vermeld daarbij of je voor het middaggedeelte komt, of ook aan een ochtendsessie wil meedoen.

Alle berichten