Waterstofregio 2.0: Infosessie ‘Rijden op waterstof’

Samen met de Stad Leuven, Air Liquide en Toyota België organiseert WaterstofNet op maandag 18 februari 2019 van 12.00 uur tot 16.00 uur een gratis infosessie voor ondernemers en andere geïnteresseerden bij het waterstoftankstation van Air Liquide in Zaventem. Je bezoekt het tankstation, kan zien hoe makkelijk het is om een voertuig met waterstof te tanken en natuurlijk kan je ook zelf ervaren hoe het is om in een waterstofauto te rijden!

bron: SmartHub

Heb je al eens gedacht aan waterstof als optie voor jouw vloot? Naast batterij-elektrische voertuigen is er ook steeds meer interesse voor waterstofvoertuigen. Waterstof heeft als voordelen dat je het snel kunt tanken en dat je er lange afstanden mee kunt rijden. Dit is niet alleen relevant voor personenvervoer maar vooral voor allerlei soorten zwaar vervoer.

Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de mogelijkheden van rijden op waterstof. WaterstofNet geeft haar visie op een zero-emissie toekomst en praat u tevens bij over hun praktische ervaringen met rijden op waterstof. Toyota, Symbio en E-trucks stellen hun voertuigen voor, respectievelijk personenwagens, bestelwagens en vuilniswagens en laten zien dat waterstof geen toekomstmuziek is, maar realiteit.

Programma

12.00 Broodjeslunch en mogelijkheid tot proefrit met een waterstofwagen

13.00 Leuven: Smart Mobility Living Lab, Jo De Wachter, Leuven Mindgate

13.15 Ontwikkelingen en perspectieven voor waterstof-mobiliteit, WaterstofNet

13.45 Huidige status en toekomstblik van brandstofcelvoertuigen bij Toyota, Vincent Mattelaer, Toyota Motor Europe

14.00 Renault Kangoo op waterstof, Eric Hubert, Symbio

14.15 Vuilniswagensop waterstof, Ben Cornelis, E-Trucks Europe

14.30 Rondleiding Waterstoftankstation Air Liquide

15.00 ragenronde – netwerking – mogelijkheid tot proefrit

16.00 Einde programma

Registreren?

Geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in!

Alle berichten