Leve(n) de Bodem: webinar

Als akkerbouwer of tuinder werk je met de bodem. Omdat we door de klimaatverandering te maken krijgen met extremere seizoenen, wordt een bodem in goede conditie belangrijker dan ooit. Tijdens een interactief webinar, te volgen vanaf je eigen computer, krijg je tips om zorg te dragen voor je bodem.

bron: Leve(n) de Bodem

Programma
  • Deel 1: Zorg dragen voor de bodem betekent werken aan het organische (kool)stofgehalte en het bodemleven stimuleren. Niet overtuigd? Leer dan welke voordelen een goed organische koolstofgehalte heeft op het vlak van o.a. waterbergend vermogen, nutriënten leverend vermogen en hoe het bodemleven helpt om de ziekte- en plaagdruk voor je gewas te verminderen. 
  • Deel 2: Hoe ken ik als landbouwer mijn organische (kool)stofgehalte? En lukt het nog wel aan koolstofopbouw te doen, binnen de strenge Vlaamse en Nederlandse wet- en regelgeving? Hoe krijg ik inzicht in het bodemleven op mijn perceel? En vooral, hoe kan ik als landbouwer zorg dragen voor het bodemleven?

De sprekers zijn Annemie Elsen van de Bodemkundige Dienst van België vzw (Vlaanderen) en Gera van Os van Aeres Hogeschool (Nederland) 

Heb je het live webinar over het optimaliseren van de bodemkwaliteit gemist? Geen nood: wij hebben alles voor je opgenomen. Herbekijk hieronder het webinar met Annemie Elsen van de Bodemkundige Dienst vzw en Gera van Os van de Aeres Hogeschool (Nederland). 


Categorie:

Alle berichten