Let the Stars Shine

Europa's positieve kant blijft onderbelicht, zo vindt Europarlementariër Lambert van Nistelrooij. Daarom initieerde hij samen met nog acht andere Europarlementariërs de actie 'Let the Stars Shine' . 

bron: Lambert van Nistelrooij

De succesverhalen blijven onverteld. Europarlementariër Lambert van Nistelrooij kaartte in 2016 al het gebrek aan goede communicatie over EU-projecten aan: 

Jaarlijks worden duizenden projecten afgerond. Waarom hoor je er nadien niets meer over? Dit gebrek aan zichtbaarheid maakt dat wij de meerwaarde van de EU en de welvaart die we eraan te danken hebben, als vanzelfsprekend beschouwen. Of erger, we zien de voordelen niet meer. Uit het zicht, uit het hart.

Daarom lanceerde de Europarlementariër samen met acht andere EVP-Europarlementariërs, de actie 'Let the Stars Shine', het Initiatief van de Negen. Het doel is om mensen het woord te geven die ervaring hebben met Europa. Het gaat over mensen en hun dagelijkse leven, niet over Brussel en politiek. Op die manier hoopt Lambert van Nistelrooij Europa dichter bij de burger te brengen: voor en door mensen. 

Jean-Claude Juncker besprak in de staat van de Unie het belang van de burger-dialoog. Europa door te doen, ervaringen centraal te stellen. Het is ons doel om burgers te betrekken en manieren te vinden om de communicatie over en door de EU te verbeteren. We willen burgers aanmoedigen om hun ervaringen met de EU-programma's te delen. Er zijn talloze voorbeelden: bedrijven die dankzij EU-steun innoverende nieuwe technologieën konden ontwikkelen. Duizenden studenten die kunnen studeren in andere Europese landen vanwege het Erasmus-project.

De radiocolumn ‘Let the Stars Shine’ van Europarlementariër Lambert van Nistelrooij lees je hier
De publicatie download je hier. 
Artikel 'Let the Stars Shine: untold stories' kan je hier raadplegen.Alle berichten