Lanceringsevent Project Zuivere Lucht (ZULU)

De aandacht voor luchtkwaliteit en de invloed op onze gezondheid wordt alleen groter. Meer en meer mensen willen weten hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit en hoe die kan verbeterd worden. Met Project Zuivere Lucht willen we hierop antwoorden bieden. We stellen het graag aan je voor op 29 mei.

bron: Vlaamse Milieumaatschappij

Vijf partners uit Vlaanderen en Nederland streven ernaar om de impact van schadelijke stoffen op de binnenluchtkwaliteit te beperken. We gaan daarom een innovatieve luchtzuiveringstechniek gebaseerd op plasmakatalyse optimaliseren en testen in voorzieningen voor gevoelige groepen. Samen met de burger gaan we ook de luchtkwaliteit meten en doelgerichte lokale oplossingen bedenken.

Op dinsdagnamiddag 29 mei houden we een lanceringsevent waar we de verschillende aspecten en doelstellingen van ons project toelichten.

Programma

12.30 Broodjeslunch
13.30 Verwelkoming - Michiel Van Peteghem, afdelingshoofd Lucht, Milieu en Communicatie (VMM)
13.40 Projectvoorstelling  – Christophe Stroobants, project manager (VMM) 
13.55 Gezondheid en stadsontwikkeling - Nabilla Ait Daoud, schepen van Leefmilieu en kinderdagverblijven  (Stad Antwerpen) 
14.20 Technologische ontwikkelingen voor gezonde binnenlucht - Piet Jacobs (Nederlandse organisatie voor Toegepast-Natuurwetenschappelijk Onderzoek) 
14.45 Burgerwetenschap in Vlaanderen – Sam De Craemer (Universiteit Antwerpen)
15.10 Infostands en workshops rond luchtkwaliteit met live-kwaliteitsmetingen in de zaal, educatief materiaal en een interactieve sessie van het Stadslab2050.
16.00 Inspirerende slotbedenkingen

Schrijf je hier in!

Alle berichten