Infoavond: Wilde bijen in de Glabbeekse wegbermen

Wist jij dat er zo'n 50 verschillende wilde bijen leven in de bloemrijke bermen van de gemeente Glabbeek? Hoe kan jij jouw tuin bijvriendelijker maken? Wat gaat de gemeente doen om deze soorten te behouden of nog meer soorten bijen en vlinders aan te trekken? Tijdens deze boeiende vertelavond, door een bijenspecialist, krijg je ongetwijfeld goesting om met heel wat weetjes  aan de slag te gaan.

bron: Regionaal Landschap Zuid-Hageland

Op  maandag 19 maart nodigen de gemeente Glabbeek,  Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Natuurpunt Studie je graag uit op een heuse ‘bloemen en bijen-special’: in 2016 werden langs divers bloemrijke bermen in onze gemeente zowat alle aanwezige wilde bijen geïnventariseerd en dat resulteerde in de ontdekking van meer dan 50 soorten! De bijenspecialist die dit onderzoek verrichtte, komt dit presenteren onder de vorm van een boeiende vertelling aan alle geïnteresseerde inwoners, want we zijn toch allemaal een stukje verantwoordelijke én genieter van onze mooie bermen, niet?  Wat gaat de gemeente doen om deze soorten te behouden of nog meer soorten bijen en vlinders aan te trekken? Hoe kan je jouw tuin bijvriendelijker maken?  Met al een beetje lente in de neus krijg je ongetwijfeld goesting om met heel wat weetjes van deze avond aan de slag te gaan, of bij een wandeling uw voelsprieten extra uit te steken. Want heel wat wilde bijen kan je zelf met weinig moeite leren herkennen, en vooral… de meeste steken niet!

Bovendien krijgen alle deelnemers (per aanwezige of familie)  een gratis 'bijen doe-pakket' mee naar huis: een houten bijenblok, een zakje bloemenzaad en een brochure over wilde bijen. Opgelet!: deze pakketten zijn enkel beschikbaar en leverbaar op deze avond. Geen bestelling of latere afhaling mogelijk.

Je kan je hier inschrijven.

Alle berichten