I-QUA presenteert mobiele zuivering

Zuid-Nederland loopt voorop als het gaat om nieuwe sanitatie. Lang niet ieder perceel wordt meer aangesloten op de riolering. Soms (bijv. bij recreatieterreinen) omdat het niet anders kan. Soms omdat we nieuwe technologie willen ontwikkelen. En soms omdat we naast afvalwaterzuivering inmiddels ook duurzame doelen nastreven.

bron: STOWA

Hoog tijd voor een regiobijeenkomst over nieuwe sanitatie in deze regio. De organisatie is in handen van STOWA en RIONED, in samenwerking met I-QUA en Super Local. I-QUA zal die dag haar mobiele zuivering voorstellen.

We informeren je tijdens deze middag graag over recente ontwikkelingen en gaan met jou in gesprek over de motieven die een rol kunnen spelen bij initiatieven op het gebied van nieuwe sanitatie. We laten ook zien dat lang niet alle projecten, hoe nobel het streven ook is, tot een goed einde zullen komen. Deze regionale kennisbijeenkomst is dan ook bedoeld om met én van elkaar te leren. Om de argumenten helder te krijgen waarom je in een bepaald geval wel of juist niet zou moeten kiezen voor nieuwe sanitatie. En we worden ons bewust van de factoren die een succesvolle implementatie in de weg kunnen staan. Je gaat naar huis met een lijstje met do’s and don’ts, pro’s en contra’s.

Met I-Qua en Superlocal hebben we in zuid-oost Nederland een paar prachtige initiatieven op het gebied van nieuwe sanitatie en duurzaamheid. De samenwerking met onze Belgische partners is daarbij een belangrijke meerwaarde. Er is bij gemeenten, waterschappen en projectontwikkelaars inmiddels een schat aan ervaringen met zowel kleine als grote projecten. Van Pukkemuk tot Villa Flora. Die ervaringen gaan we met elkaar delen.

Inschrijven kan je hier.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor beleidsmedewerkers en adviseurs in de waterketen, voor rioleurs en technologen.

Alle berichten