Fokus: Unieke demonstratie van digitale 3D-meetmicroscoop

Europa en provincie Antwerpen investeren 200.000 euro in hightech labo op Open Manufacturing Campus in Turnhout. 

bron: Provincie Antwerpen

De Open Manufacturing Campus in Turnhout heeft er een extra troef bij : een hightech labo om startende maakbedrijven te ondersteunen bij allerhande technologische uitdagingen. 

Het labo beschikt daarvoor over geavanceerde meetapparatuur, een gesofisticeerd laserlabo, een goed uitgeruste werkplaats en ervaren experten. Deze realisatie maakt deel uit van het project FOKUS, dat kan rekenen op Europese steun van Interreg Vlaanderen-Nederland en een cofinanciering van de provincie Antwerpen.

Eén van de eerste hightech-apparaten die werd aangekocht, is een digitale 3D-meetmicroscoop die al meteen voor nieuwe samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en een technologische doorbraak heeft gezorgd. U krijgt een demonstratie van dit toestel én toelichting bij de andere kansen die het  FOKUS-project biedt aan de verdere ontwikkeling van de Open Manufacturing Campus.

Praktisch

Indien mogelijk uw aanwezigheid uiterlijk vrijdagmiddag 20 juli bevestigen. 

Op maandag 23 juli moet u zich met uw identiteitskaart aanmelden in de portiersloge van de Philips/OMC-site waar een badge wordt uitgereikt waarmee u zich naar de demo kunt begeven. Parkeren kan net voor de slagboom op het parkeerterrein rechts. 

Beleidsverantwoordelijke

Peter Bellens, gedeputeerde bevoegd Europese Samenwerking 

Perscontact

Johny Geerinckx, kabinet gedeputeerde Bellens 
0485 99 72 97 
johny.geerinckx@provincieantwerpen.be

Alle berichten