Brabantdag: grenzeloos ondernemen

Grenzeloos verbinden en ondernemen is het thema van de Brabantdag. Ondernemers, overheden en kennisinstellingen krijgen de ruimte elkaar te leren kennen en zaken te doen met elkaar. U kunt dan ook bedrijven bezoeken. De Brabantdag vindt plaats op 13 juni in het Chassé Theater in Breda.

bron: Provincie Noord-Brabant (NL)

Breda is niet alleen uitgekozen vanwege de in 2017 behaalde titel ‘Beste binnenstad van Nederland’ maar ook vanwege de centrale ligging en de van oudsher nauwe banden met hun Belgische buren. Ook in dit deel van Noord-Brabant bloeit de economie volop en vinden we talrijke verrassende, innovatieve bedrijven. Sinds april is Breda bovendien direct verbonden met Antwerpen en Brussel door de internationale treinverbinding vanaf Amsterdam. 

Kennis delen

De Brabantdag begon in 2001 als een kleinschalig initiatief en groeide uit tot een belangrijk netwerkevent met deelnemers uit Noord-Brabant, Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant. De laatste editie van de Brabantdag werd in 2016 gehouden in Leuven, de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant en het Techmekka van België. In 2018 willen wij de grenzen verder verleggen en het ondernemerschap nog meer centraal stellen. Vandaar dat wij met onze partner VNO-NCW Brabant Zeeland een matchmaking-onderdeel hebben voorbereid, waar hopelijk veel ondernemers gebruik van maken. Ook de bedrijfsbezoeken zullen naar verwachting veel deelnemers inspireren. De thema’s dit keer zijn: smart- en e-mobility, solar energy, serious gaming, agroculture, food, health, telecom en smart industry.

Programma

12.00 - 13.30
Lunch en matchmaking voor ondernemers, 
gelegenheid tot bezoek informatiemarkt 
(locatie Chassé Theater)

11.30 - 13.15
Side-programma voor bestuurders 
(locatie Hotel Nassau)

13.30 - 17.00
Bedrijfsbezoeken in en rondom Breda (op inschrijving)

17.00 - 17.30
Hoofdspreker Bas van Bavel (Breda, 1964), hoogleraar economische en sociale geschiedenis verbonden aan de Universiteit Utrecht. Zijn laatste boek ‘De onzichtbare hand’ (2018) gaat over het opkomen en neergaan van markteconomieën. Van Bavel was in 2010 interim bestuursvoorzitter bij voetbalclub NAC.

17.30 - 18.00
Panelgesprek onder leiding van Wim van de Donk met Eric van Schagen: CEO Simac en bestuursvoorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland, Jeroen van Glabbeek: CEO CM.com, Nele Kindt, PdD, CEO CoBioRes NV, Leuven en Gratienne Sioncke, CEO BORGinsole, Rotselaar. Moderator: Wim van de Donk, Commissaris van de Koning

18.00 - 20.00
Walking dinner, netwerkmoment en bezoek informatiemarkt

Inschrijven

Deelname aan de Brabantdag 2018 is gratis.
Klik hier om je vóór 1 juni in te schrijven.
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Alle berichten