20 nieuwe Gastheren van Grenspark Groot-Saeftinghe

Op 19 april rondden twintig recreatie- en horecaondernemers de cursus Gastheer van het Landschap in Grenspark Groot-Saeftinghe af. 

bron: IVN

De ondernemers kregen afgelopen donderdag een officieel certificaat en gevelbordje als kersverse ‘Gastheer van Grenspark Groot-Saeftinghe’ uit handen van Jan-Frans Mulder, burgemeester van Hulst, en Daphne Teeling, regiodirecteur IVN.  

Ondernemers ontdekken de natuurSaeftinghe

Tijdens vier cursusdagen leerden ondernemers over de natuur, het landschap, de geschiedenis en de cultuur van het grensoverschrijdende gebied. De ondernemers (her)ontdekten het gebied met excursies door boswachters en natuurgidsen. Met als doel ze te inspireren om die ervaringen te gaan delen met hun gasten. Het zijn namelijk de mooie verhalen, weetjes en aanraders van een gastheer die zorgen voor een unieke beleving die de gast nog lang bij blijft. 

Over Gastheer van het Landschap

Recreanten laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf. Tegenwoordig is er over gebieden steeds meer informatie beschikbaar door apps, routes en kaartjes. Maar het zijn juist de verhalen van mensen, en de verborgen weetjes die zorgen dat de gast de natuur en het landschap echt beleeft. Met het programma Gastheer van het Landschap biedt IVN ondernemers de kans om in te spelen op de behoefte van de gast, mee te bouwen aan het imago van een gebied en te zorgen voor het belang van een mooi landschap voor toeristen en mensen uit de omgeving.

Categorie:

Alle berichten