Streekholderschallenge ruimschoots geslaagd

50 was het doel, 58 zijn het er vandaag. Daarmee is de challenge om 50 streekholders achter het Grenspark Groot-Saeftinghe te verzamelen ruimschoots geslaagd. Geslaagd, maar nog niet beëindigd, want hoe meer schouders er onder het project staan, hoe sterker!

bron: Grenspark Groot-Saeftinghe

Hartelijk gevierd

Dat eclatante succes vierden de streekholders op een wel heel bijzondere manier. Ze toonden letterlijk hun hart voor de streek en poseerden in hartvorm voor een luchtfoto. Een prachtig beeld, boordevol symboliek… en een glaasje bubbels!

Samen voor kaap Saeftinghe

Al die mensen waren daar niet zomaar. De viering was de ontknoping van een workshoptrilogie, waarin inwoners, ondernemers, bedrijven, boeren en beleidsmakers zelf het DNA van hun streek ontcijferden. Tegelijk dachten ze mee na over hoe zij de toekomst van de regio zien. De resultaten van die collectieve denkoefening leidde de Identity Matching Academy tot de conclusie:  Kaap Saeftinghe –  zicht op de waan van de dag.

  • Een ‘kaap’: omdat het een uitdagende streek is, die niet evident, maar wel de moeite waard is om te ronden.
  • Zicht: omdat de unieke biotopen een lust zijn voor het oog en omdat de streek uitkijkt op de Schelde en de haven.
  • De waan van de dag: omdat je hier zowel het verleden als de toekomst ziet, terwijl de natuur en bevolking gewoon in het heden leeft.

Een heel belangrijke stap richting het concept van het Grenspark, dat de acht betrokken bezielers samen met de streekholders gaan uitwerken. “Onze doelstellingen zijn ambitieus en dankzij dit proces kunnen we ze volledig in harmonie met de geest van de streek gaan realiseren”, vertelt een breed glimlachende Richard Rozemeijer van Provincie Zeeland. “Dat we nu al met 58 enthousiaste streekholders zijn, maakt ons heel gelukkig.”

Meer mag altijd

De rol van de streekholders is verre van uitgespeeld. “Nu de streek de krijtlijnen uittekende, gaan we pas echt de diepte in”, kondigt Richard aan. “Alle extra hulp is welkom om van Groot-Saeftinghe een recreatieve, gastronomische en biologische trekpleister te maken.” 58 is geweldig, meer mag altijd. Iedereen met het streekhart op de juiste plaats kan zich nog steeds melden via ikdoemee@grensparkchallenge.eu

Categorie:

Alle berichten