Meer dan 700 bedrijven kennen CrossRoads2, jij ook?

De vaart zit er goed in bij het Interreg-project CrossRoads2. Meer dan zevenhonderd bedrijven uit Vlaanderen en Zuid-Nederland vroegen en/of kregen informatie over dit grensoverschrijdende innovatieprogramma. Het is nu afwachten of het aantal subsidieaanvragen even talrijk zal zijn.

bron: CrossRoads2

CrossRoads2 richt zich op kmo’s en mkb’s in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg). Het project steunt sterke, innovatieve en technisch haalbare projectideeën met een grensoverschrijdende meerwaarde. Bedrijven kunnen een beroep doen op 6,75 miljoen euro subsidie voor innovatieprojecten en 0,5 miljoen euro voor haalbaarheidsstudies.

Mix van sectoren

In totaal werd al aan vijf projecten een subsidie toegekend. Onder meer een geïntegreerd platform om in real time verkeersinformatie te delen en een bewaarsysteem voor fruit krijgen steun van CrossRoads2. Het aantal gesubsidieerde projecten zal de komende weken hopelijk flink stijgen, want de resultaten van de tweede call worden eind maart bekend gemaakt. CrossRoads2-projectadviseurs wisten ondertussen honderden bedrijven uit uiteenlopende sectoren warm te maken om deel te nemen. Vooral binnen de sectoren hightech-systemen, agrofood, life sciences & health en cleantech is de interesse groot. De sectoren biobased economy, chemie & materialen en logistiek & maintenance zijn nog wat ondervertegenwoordigd.

Ook een innovatief idee?

Je staat er als bedrijf niet alleen voor. In elke provincie staan projectadviseurs klaar om advies op maat te geven en je te helpen met de zoektocht naar een partnerbedrijf aan de andere kant van de grens. Nog tot 31 maart 2017 kun je een subsidieaanvraag indienen. Is dat te snel? Geen nood: de deadline van de vierde en voorlopig laatste call ligt op 30 juni 2017. Meer info vind je op de website.

Categorie:

Alle berichten