Grasgoed: Grassa toont nieuwe machine voor bio-raffinage

Grassa ontwikkelde vorig jaar een nieuwe bio-raffinage machine voor het GrasGoed-project: de Grassa!Oplegger. De machine is gebouwd om diverse groene grondstoffen te raffineren en op te waarderen tot hoogwaardige eindproducten. Op 6 december demonstreerde Grassa een nieuwe bio-raffinage machine in Panningen (Nederland).

bron: Grasgoed - Natuurlijk Groen als Grondstof

Om het publiek al te laten kennismaken met de Grassa-machine, zijn er een aantal excursies georganiseerd. Op 6 december vond de laatste van het jaar plaats in Panningen. De excursie werd met belangstelling bezocht. Ruim 30 bezoekers kwamen kijken hoe de machine werkt.

De machine wordt nu verder ontwikkeld om ervoor te zorgen hij technisch, economisch en logistiek zijn inpassing vindt in de keten van natuurgebied tot biobased product. Eind vorig jaar werden in dat opzicht de eerste demonstraties en tests uitgevoerd.

Wie nieuwsgierig is geworden, hoeft niet lang te wachten: in het voorjaar zullen weer nieuwe demonstraties plaatsvinden waarbij bezichtiging mogelijk is. Houd de website www.grassa.nl in de gaten voor de komende excursies!

Categorie:

Alle berichten