CrossRoads 2: Derde call levert 21 aanvragen op

Tussen 2 februari en 31 maart 2017 konden vooruitstrevende kmo’s en mkb-bedrijven voor de derde keer een aanvraag indienen binnen de subsidieregeling van CrossRoads2. Er werden 21 projecten aangemeld.

bron: CrossRoads2

CrossRoads2 is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. CrossRoads2 richt zich op kmo’s en mkb-bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) met sterke, innovatieve en technisch haalbare projectideeën met een grensoverschrijdende meerwaarde. De derde openstelling leverde in totaal 21 voorstellen op. Een onafhankelijke jury zal de projecten nu beoordelen. Half juni wordt bekend welke projecten subsidies zullen ontvangen.

Innovatieprojecten en haalbaarheidsstudies

Onder de 21 subsidieaanvragen van Vlaamse en Zuid-Nederlandse bedrijven zitten 4 haalbaarheidsstudies en 17 innovatieprojecten. Haalbaarheidsstudies kunnen maximaal 10.000 euro steun krijgen met een steunpercentage van 50 procent: ze zijn bedoeld om de technische en/of commerciële haalbaarheid van een toekomstig innovatieproject te toetsen. Innovatieprojecten worden voor maximaal 135.000 euro gesubsidieerd met een steunpercentage van 45 procent: ze richten zich op het demonstreren van een nieuw proces, product of een nieuwe dienst, veelal in een prototype.

Al 19 projecten goedgekeurd

Inmiddels ontvangen al negentien projecten een subsidie via CrossRoads2: zes haalbaarheidsstudies en dertien innovatieprojecten. De projecten steunen onderzoek naar onder meer gewasbescherming in de fruitteelt, 3D-printing van brillen op maat, intelligente en schone pompgemalen, decibelsensoren en een geïntegreerd platform om in real time verkeersinformatie te delen.

Ook geïnteresseerd?

Je staat er als bedrijf niet alleen voor. In elke provincie staan projectadviseurs klaar om advies op maat te geven, je te helpen met je zoektocht naar een partnerbedrijf aan de andere kant van de grens en je te begeleiden bij je subsidieaanvraag. De vierde en voorlopig laatste call loopt van 2 mei tot 30 juni 2017.

Categorie:

Alle berichten