Startmoment Grenspark Groot-Saeftinghe

Grenspark Groot-Saeftinghe zet in op versterking en bescherming van de biodiversiteit binnen het park. Op 7 juli gaat het project officieel van start. 

Het ongeveer 5000 hectare grote Grenspark Groot Saeftinghe bestaat uit Het Verdronken Land van Saeftinghe, HedwigeProsperproject, Prosperpolder-Noord, Oude Doelpolder en de Nieuwe Arenbergse polder. Met alle natuurschoon en waardevolle landschappen in de grensoverschrijdende regio van het Linieland Waas en Hulst er om heen. De Provincie Zeeland gaat hier samen met de EGTS Linieland van Waas en Hulst en nog zes andere partners een bedrag van ongeveer 2,8 miljoen euro investeren in de versterking en bescherming van de biodiversiteit binnen het grenspark. Zo worden er bij voorbeeld broedeilanden, vispassage, vleermuistoren en tal van andere landschapselementen aangelegd. 

Gedeputeerde Carla Schönknecht:

“Samen met ondernemers, bedrijven en inwoners aan beide landszijden gaan we aan de slag om kansen voor de
regio op het gebied van natuur en recreatie met elkaar te verzilveren.” 

Richard Meersschaert van Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking (EGTS) vult daarbij aan: 

“We willen dat iedereen aangeeft hoe zij dit zien, welke verantwoordelijkheid ze willen opnemen en welk eindresultaat het meest strookt met hun droombeeld voor de toekomst. De identiteit van het Grenspark komt zo geleidelijk tot stand.”

Op 7 juli 2016 geeft de Vlaamse minister Schauvliege in bij zijn van onder andere gedeputeerde Carla Schönknecht het startsein voor de ontwikkeling van het grenspark. 

Sprekers:
Minister Joke Schauvliege, Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur 
Carla Schönknecht, Provincie Zeeland 
Johan Van Den Bosch, Nationaal Park Hoge Kempen/Grenspark Kempen-Broek 


Alle berichten