Europadag 2016

Op zaterdag 28 mei 2016 openen de Europese instellingen hun deuren voor het grote publiek en krijgt je de kans om kennis te maken met de vele facetten van Europa.

Elk jaar in mei vieren de Europese instellingen de verjaardag van de oprichting van de Europese Unie. Zo worden er in heel Europa en daarbuiten informatieve en ludieke activiteiten georganiseerd. Voor de burgers is dit een gelegenheid om met eigen ogen te komen zien hoe de instellingen dag in dag uit werken, en wat de hete hangijzers, uitdagingen en voordelen van de Europese eenmaking voor 508 miljoen Europeanen zijn.

Thema van de open dag 2016 is het devies van de Europese Unie: "In verscheidenheid verenigd". Europa is niet onder één noemer te vangen maar is een mix van talen, culturen, religies, politieke meningen, enzovoort. Die vele gezichten zien we terug in de fundamentele waarden en instellingen van Europa.

Het Europees Parlement, de Europese Raad, de Raad van de Europese Unie, de Europese Commissie, het Europees Economisch en Sociaal Comité, het Comité van de Regio's en de Europese Dienst voor extern optreden staan klaar om samen meer dan 30 000 bezoekers te ontvangen die meer te weten willen komen over het reilen en zeilen van deze instellingen en de thema's waarvoor zij zich namens ons allen inzetten.

Op het programma van het Comité van de Regio's staan de culturele en territoriale verscheidenheid van de regio's en steden van Europa. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van de EU-Assemblee van lokale en regionale vertegenwoordigers, zich laten verrassen door onze medewerkers, en niet te vergeten de interactieve stands van 31 partnersteden en -regio's uit 13 EU-lidstaten bezichtigen.

Ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zal aanwezig zijn op dit festival van regio's en steden.

Het volledige programma is te vinden op europeday.europa.eu
Alle berichten