Project uitvoeren

Proficiat! 
Het  Comité van Toezicht keurde jouw project goed.

We raden je aan bij downloads de nodige documenten te lezen. 
Hierbij vestigen we alvast de aandacht op volgende onmisbare aspecten tijdens de uitvoering.

 • Projectadministratie

  Voor het uitvoeren van een Interreg-project is een afzonderlijke projectadministratie nodig. Deze administratie is essentieel voor de succesvolle verantwoording van de projectkosten. Ons programma heeft hiervoor als handreiking een gids opgesteld.

 • Rapportageverplichtingen

  Tijdens het project rapporteer je halfjaarlijks over de inhoudelijke voortgang van jouw project en declareer je op door jou bepaalde tijdstippen de gemaakte projectkosten Dit kan op een vlotte manier via het E-loket.

 • Cofinanciering

  De financiering van jouw project bestaat voor minimaal 50% uit cofinanciering en eigen bijdrage. Via een garantieverklaring stellen alle projectpartners zich garant voor de volledige financiering. Ook tijdens het project kun je nieuw verleende cofinanciering (bijvoorbeeld van een overheid) opnemen in het financieringsplan. 

 • Wijzigingen

  Gedurende jouw project kunnen er wijzigingen nodig zijn. De mogelijkheden en vereisten hiervoor kun je vinden in het programmareglement. Ook een wijziging gaat via het e-loket. Let op dat er maximaal één wijziging per jaar mogelijk is.

 • Promotie en publiciteit

  Transparante en begrijpelijke communicatie aan het brede publiek over jouw project én de Interreg-steun is van belang. Vanuit de Europese Unie gelden op het gebied van promotie en publiciteit diverse vereisten. Bekijk hiervoor het programmareglement, maar zeker ook de praktische leidraad.