Slotevent Lerend Netwerk Biobouwers

Door Krusha Mae Timmermans

Hoi! Krusha hier. Een nieuwe dag, een nieuw Interreg evenement. Deze keer wel online via Teams, maar toch was het slotevent Lerend Netwerk Biobouwers een interessante bijeenkomst! 

Na anderhalf jaar wordt dit Interreg Vlaanderen-Nederland project afgerond. De projectpartners zetten zich in voor de ontwikkeling van een innovatieve, praktijkgerichte onderwijsmethode voor de bouwsector. Zowel langs Vlaamse als aan Nederlandse zijde werd dit project gehouden, waarbij studenten uit het hoger (universitair) onderwijs en bedrijven samen kunnen leren uit interactieve leeractiviteiten. 

Hierbij werd theorie en praktijk gekoppeld aan biobased instructies. In het begin vond het volledig online plaats wegens de Coronaperiode, maar daarna werden de webinars vervangen door bezoeken aan bedrijven. Het belangrijkste aan biobouwen is het biobased materiaal, zoals hout, bamboe, etc. De studenten bleken tijdens het project hier heel enthousiast over te zijn. Ze leerden samen met bouwprofessionals over het ontwerpen en bouwen met biobased bouwmaterialen. 

Biobased materialen is iets waar ik helemaal geen expertise over bezit, maar toch was het maar weer eens interessant om in aanraking te komen met een innovatief project, dat ook weer goede resultaten heeft opgeleverd! Op een geslaagde uitkomst en een warm slotevenement!

Alle berichten

Krusha Mae Is Interreg Reporter binnen het programma van Interreg Volunteer Youth, een initiatief dat deel uitmaakt van het Europese Solidariteitskorps.