Slotevent GHLOBO

Door Krusha Mae Timmermans

Hoi! Krusha hier, met een update over mijn eerste evenement voor mijn vrijwilligerswerk bij Interreg Vlaanderen-Nederland.

Ik kreeg in mijn tweede week al meteen de kans om voor mijn eerste slotevenement naar Breda te gaan, samen met collega’s Kathleen en Tine. Het GHLOBO (Grensoverstijgend Hybride Leeromgevingen in het Beroepsgericht Onderwijs) slotevenement, voor het thema arbeidsmobiliteit, was interessant om te leren over al de innovatieve ideeën omtrent hybride vormen van educatie, werken, zorg, en logistiek. Het werd mij tijdens de interactieve sessies duidelijk dat de praktische gang van zaken belangrijk is om jongeren te motiveren, en dat motivatie in het algemeen een grote rol speelt. 


Ook spelen ondernemingen een grote rol in het geven van kansen aan jongeren om zichzelf te bewijzen en te leren on-the-job. Een stagevergoeding van de ondernemingen kan dan ook helpen bij de motivatie van jongeren. De gemeente speelt daarnaast ook een rol; het vormt de verbinding tussen de onderwijsinstelling en de arbeidsmarkt. Tot slot was er ook een panelgesprek vanuit de 4 O’s: onderwijs, overheid, onderneming en onderzoek. 

Als IVY reporter was dit een goede eerste evenement om bij te wonen aangezien educatie en de zorg van jongeren mij persoonlijk erg boeit, maar het was ook leerrijk omdat ik niet veel ken over logistiek en dit is juist het veld waarin jongeren bij deze organisatie worden ondersteund. 

Bekijk hieronder de aftermovie:


Alle berichten

Krusha Mae Is Interreg Reporter binnen het programma van Interreg Volunteer Youth, een initiatief dat deel uitmaakt van het Europese Solidariteitskorps.

Bekijk ook