Leren in de logistiek: virtual classrooms, webinars, college tours en student challenges

Door Anne Coenegrachts

Anne ging in gesprek met Dylan Daenen, student aan de PXL Hogeschool die deelnam aan het Interregproject ‘LogistiekLerenZonderGrenzen’. In dit project bracht men professionals en studenten samen om de logistieke uitdagingen van vandaag in kaart te brengen en aan te pakken. Dylan proefde zelf in het verleden al van het werkleven en besliste terug fulltime te gaan studeren. Naar aanleiding van het aankomend slotevent van het project, deelt hij met ons zijn bevindingen. 

Dag Dylan, dank je wel om vlak voor jouw examens even tijd te maken om ons even te woord te staan. Kan je het project ‘LogistiekLerenZonderGrenzen’ even aan ons voorstellen? 

De logistieke sector groeit snel en kent veel uitdagingen. Door de voortschrijdende digitalisering en robotisering dreigen er tekorten te ontstaan aan personeel op bachelor niveau met de juiste kennis en competenties om de nieuwste technologieën te helpen implementeren en aansturen bij kmo/mkb-bedrijven. Dit project pakte mee het groeiende tekort aan hoogopgeleide logistieke medewerkers in de grensregio aan en zette in op ontwikkeling van een innovatief grensoverschrijdend opleidingsprogramma waarin ‘online onderwijs’ gecombineerd werd met praktijkopleidingsmodules.  

Zowel studenten, werkenden, zij-instromers als docenten middelbaar onderwijs uit Vlaanderen en Nederland konden deelnemen aan virtual classrooms, webinars, college tours en student challenges. Studenten uit logistieke opleidingen konden zich ook engageren om deel te nemen aan een stage bij een bedrijf over de grens.  

Dylan Daenen

©Anne Coenegrachts

Dat klinkt als een heel gevarieerd aanbod! Aan welke onderdelen heb jij zoal deel genomen? 

Ik heb virtual classrooms bijgewoond, webinars en college tours gevolgd en heb met 3 medestudenten de student challenge gewonnen.  

De webinars en virtual classrooms waren volledig online en focusten op het aanleren van logistieke kennis, digitale vaardigheden en technologische kennis. Zo waren er onder andere webinars met een introductie in de blockchain, mobiele robots en people en change management. Tijdens de virtual classrooms verdiepten we onze digitale vaardigheden in de logisitiek, maar leerden we ook bij rond artificial intelligence en omnichannel fulfillment.  

Welke onderwerpen gaan je het meeste bijblijven? 

Het project leerde me dat de hoogopgeleide logistieke professional van de toekomst een persoon is die kan inspelen op de kansen die veranderingen in de logistieke wereld teweegbrengen en binnen een bedrijf of organisatie de juiste balans kan vinden tussen “people, planet en profit”. Een werknemer die procesmatig kan denken en data kan vertalen naar de werkvloer, maar tegelijkertijd ook weet hoe hij/zij mensen kan motiveren en op een effectieve manier verandering kan communiceren. Het Human Resource beleid binnen deze sector kent ook uitdagingen en volgens mij hangt dat allemaal heel hard samen. 

Daarom vond ik de college tours ook zeer interessant. Daar kwam telkens iemand uit het veld zijn verhaal vertellen over bijvoorbeeld e-commerce of meer zachte materies als duurzame inzetbaarheid van medewerkers en employer branding in de logistiek. 

LogistiekLerenZonderGrenzen had oog voor het totaalaspect van zaken die aan bod kunnen komen wanneer je in de logistieke wereld werkt en dat vond ik als ex-professional heel boeiend! 

Ex-professional? Je bent geen reguliere student? 

Ondertussen wel. Maar ik heb ook al jaren in de logistieke sector gewerkt. Ik volgde vorig jaar de graduaatopleiding, waar ik dit project al leerde kennen. Sinds dit jaar volg ik de bachelor opleiding. 

Je vertelde dat je de student challenge gewonnen hebt? Proficiat! Wat was jullie winnend idee? 

De opdracht was om van een kmo in de logistieke sector een aantrekkelijke werkgever te maken voor jonge talenten en het personeelstekort mee op te lossen. De uitbaters van dit bedrijf heten An & Wim en we bedachten voor hen de “WimGym” en “Ontspan met An”.  

In de “WimGym” konden werknemers na het werk gaan fitnessen in een omgebouwde container. Daarnaast voorzagen we en social media pinpoint, waar werknemers in onderlinge competitie konden gaan, maar ook hun sportresultaten konden delen. Vrije tijd combineren met werktijd, dat was het idee. Daarnaast werden werknemers beloond met een volledige sportoutfit met het logo van de werkgever, maar ook een QR-code die je rechtstreeks naar de vacaturepagina van het bedrijf bracht. 

Bij “Ontspan met An” kon je terecht voor een lekkere tas koffie of thee en een dagblad of magazine en zo helemaal tot rust komen in het midden of aan het einde van de lange werkdag.   

Wat is volgens jou de grote meerwaarde van een project als ‘LogistiekLerenZonderGrenzen’? 

Wat ik heel interessant vond is de rechtstreekse link die er continu gelegd werd met het werkveld. De problemen die we behandelden kwamen van de werkvloer en we konden daarover in gesprek gaan met werkgevers. Voor mezelf was er het voordeel dat ik zelf het werkveld al kende, omdat ik hiervoor al in de logistieke sector gewerkt had. Zo kon ik dat ook toepassen op valkuilen en uitdagingen die ik in mijn job tegenkwam. Je krijgt de kans om als jonge professional een netwerk op te bouwen. Bedrijven onderling kunnen trouwens ook netwerken en ervaringen uitwisselen, wat de ketensamenwerking volgens mij echt ten goede komt. 

Daarnaast vind ik het heel leerrijk om bij te leren hoe men in Nederland de uitdagingen binnen de logistieke sector aanpakt. Het is een ander land en heeft andere wetten, maar het is ook een land waarmee we in de logistieke sector veel samenwerken. Als ze gezamenlijk kijken naar gezamenlijke uitdagingen kan dat het logistiek netwerk ten goede komen.  

Je hebt ons veel bijgeleerd over het project en de uitdagingen die de logistiek kent. Dank je wel! Veel succes met je aankomende examens!  

Alle berichten

Anne is projectadviseur voor Belgisch Limburg en neemt graag haar schrijverspen ter hand.