#EVY2022: Patrick Horst

Door Sara Peeters

Dit jaar is het Europese jaar van de jeugd! We namen zelf terug contact op met onze Interreg-reporters die we de afgelopen jaren onder de vleugels namen. Patrick Horst was bij ons vrijwilliger van de zomer 2019 tot begin 2020 en we vroegen hem hoe het met hem gaat.

Hoe gaat het ondertussen met je?

Het gaat goed. Ik woon momenteel in Brussel en werk sinds mijn tijd bij Interreg bij een in de EU gevestigde organisatie. 

Je was bij ons vrijwilliger van augustus 2019 t/m januari 2020 – hoe kijk je daar nu op terug? 

De tijd bij Interreg was interessant en ik heb veel geleerd. Veel projecten die ik bezocht, gaven me goede achtergrondinformatie over onderwerpen die ik nu nog steeds tegenkom in mijn huidige baan. Dat is wat de vrijwilligerschap bij Interreg zo leuk maakt - je doet veel kennis op over actuele onderwerpen, terwijl je ook inzicht krijgt in hoe mensen innoveren. 

Heb je vandaag nog een link met de EU?

Ja. Zoals ik al eerder zei, werk ik in een in de EU gevestigde organisatie, maar veel vrienden (en vriendin) werken ook bij EU gevestigde organisaties en EU-instellingen. Ik denk dat het is wat er gebeurt als je in Brussel woont. ;) 

Heb je nog raad en/of advies aan jongeren die twijfelen aan een periode van vrijwilligerschap bij een Interreg-programma? 

Doe het gewoon. Je hebt niets te verliezen en veel kennis te winnen. De meeste projecten die je te zien krijgt zetten aan tot nadenken en de mensen bij Interreg zijn ook aardig. Een vriend raadde me aan om een vrijwilligerschap bij interreg te doen, en eerst aarzelde ik, maar de persoon die alles in goede banen leidde (in mijn geval Sara) was behulpzaam en gaf me het vertrouwen dat ik er geen spijt van zou krijgen. En dat heb ik ook niet!


Alle berichten

Sara is adviseur communicatie op het gemeenschappelijk secretariaat van Interreg Vlaanderen-Nederland.