#EVY2022: Eileen van Dongen

Door Sara Peeters

Dit jaar is het Europese jaar van de jeugd! We namen zelf terug contact op met onze Interreg-reporters die we de afgelopen jaren onder de vleugels namen. Eileen van Dongen was bij ons vrijwilliger in 2018 en we vroegen haar hoe het nu met haar gaat. 

Hoe gaat het ondertussen met je?

"Met mij gaat het hartstikke goed!"

Je was bij ons vrijwilliger van mei t/m september 2018. Hoe kijk je daar nu op terug?

"Ik weet nog dat ik het onwijs spannend vond om te beginnen, maar dat ik me al gauw als een vis in het water voelde. Het team was fijn, de projecten ongelofelijk interessant en de algehele ervaring is er eentje waar ik nog steeds met veel plezier naar terug kijk."


Heb je vandaag nog een link met de EU?

"Een directe link met de EU is er helaas niet meer, maar ik werk in een research department op de Universiteit Innsbruck waar veel wordt samengewerkt met andere Europese universiteiten. Bovendien ben ik de EU natuurlijk ontzettend dankbaar dat ik zonder al te veel geregel en gedoe zomaar met een Nederlands paspoort in het prachtige Oostenrijk mag wonen!"

Heb je nog raad en/of advies aan jongeren die twijfelen aan een periode van vrijwilligerschap bij een Interreg-programma?

"Een advies van mij? Doen! Als je het al niet doet voor een bijzondere en leuke ervaring, doe het dan voor de werkervaring: ik heb er als jong meisje vaardigheden opgedaan die me nu nog steeds van pas komen!"

Lees hieronder alle blogs van Eileen die ze schreef tijdens haar reporterschap bij ons. 


Wil je ook graag bij ons Interreg-reporter zijn voor enkele maanden? 
We hebben momenteel twee plaatsen 'vacant' staan voor de periode rond april t/m september 2022. 

Verneem er hier alles over!


Alle berichten

Sara is adviseur communicatie op het gemeenschappelijk secretariaat van Interreg Vlaanderen-Nederland. 

Bekijk ook