Interreg achter de schermen: Beleidsmedewerker Karin Heeren

Door Tine Vochten

Op het Interreg-secretariaat vind je naast een team projectadviseurs en de financiële cel nog een derde club, deze van beleidsmedewerkers. Ik nestel mij met collega-beleidsmedewerker Karin Heeren op ons zonnige terras om meer over haar functie en haarzelf te weten te komen.

Karin, wat doet een beleidsmedewerker bij Interreg Vlaanderen-Nederland juist?

"Dat is meteen een lastige vraag, mijn rol is moeilijk om uit te leggen. Kort samengevat komt het erop neer dat ik als lid van een projectbegeleidingsteam projecten mee opvolg. Voor elk project dat we goedkeuren wordt een dergelijk team opgetuigd. Ik kijk vooral naar de inhoudelijke uitvoering, buig me over staatssteunissues en bekijk wijzigingsaanvragen. We worden ook ingeschakeld om programmabrede issues mee op te volgen. Zo ben ik me zelf stilaan aan het verdiepen in grensknelpunten."

Hoe ben je bij Interreg terecht gekomen? Wat heb je hiervoor gedaan?

"Ik heb 25 jaar in de privésector gewerkt. Eerst was dat als marketing- en communicatiemedewerker, daarna als financieel vastgoedbeheerder. Hierna heb ik de overstap gemaakt naar de publieke sector en ben ik bij de provincie Antwerpen aan de slag gegaan als financieel consulent. Het was mijn taak om bestaande processen te stroomlijnen en verbeteren. Toen ik begin 2019 hoorde over de vacature voor een beleidsmedewerker bij Interreg, was mijn interesse meteen gewekt. Ik ben heel blij me nu meer met de inhoud en minder met het financiële te kunnen bezighouden.

Een leuk weetje over mijn carrière is dat mijn werklocatie zeven keer veranderd is, maar nooit meer dan 500 meter van de vorige locatie." 

Wat zijn de leuke kanten van de job? En zijn er mindere kanten?

"Wat ik heel fijn vind, is de oplossingsgerichte en open instelling. In mijn vorige jobs was de mentaliteit vaak: we doen het altijd al zo en het loopt goed, dus we willen het zo houden. Als je met projecten praat, dan hoor je juist het tegenovergestelde: zij hebben dromen, willen vooruit en zijn creatief om hun doel te bereiken.

Ook heel leuk is het diverse personeelsbestand, de mix van Vlaamse en Nederlandse collega’s is erg verrijkend. Bovendien zijn het ook nog eens fijne collega’s.

Doordat ik midden in de programmaperiode ben ingestapt, heb ik al mijn projecten overgenomen van collega’s en mis ik soms wat voorgeschiedenis. Dit is wel eens frustrerend. Ik kijk er dus naar uit om in de nieuwe programmaperiode met een propere lei te starten.

Waar ik ook naar uitkijk, nu we corona achter ons laten, is om fysiek bij projecten langs gaan en meer voeling te krijgen met hun activiteiten."

Als je niet aan het werk bent, waar vinden we je dan?

"Joggend in het fort van Mortsel, pottenbakkend achter mijn draaitafel, lui in de zon of feestend op een festival of een terrasje of op een of andere creatieve workshop.

Ik volg ook een opleiding Neuro Linguistic Programming. Dat is een techniek die wordt toegepast bij coaching, maar die ik volg uit persoonlijke interesse. De basisgedachte bij NLP is: Als je blijft denken zoals je dacht, en blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg.

Ingesleten patronen en beperkende overtuigingen belemmeren je in je groei. Anderzijds kunnen onbewuste strategieën je motiveren en je creativiteit stimuleren.  Door hier bewust mee om te gaan vergroot je je potentieel om je doel te bereiken. Met NLP ga je jezelf vanop een afstand bekijken om dit te doorgronden en aan te pakken. Je leert denken in mogelijkheden."

Heb je nog tips voor de post-corona werkmens?

"Leef en geniet! In een tijd waar mensen vaker “nee” leren zeggen, zeg ik net meer “ja”. Ja op leuke en onverwachte voorstellen, ja op feestjes met fijne mensen, ja op een luie middag met een boek...  Ja zeggen is heerlijk. Het is een bewuste keuze die zorgt voor een positieve mindset en meer lichtheid in het leven."

Alle berichten

Tine is beleidsmedewerker en gaat even graag gezwind op pad om verslag uit te brengen.