Podcast Ride La Permanence: getest en goedgekeurd

Door Jan van Blerk

Als een echte Flandrien begon ik aan de befaamde ‘blauwe lus’ van de Ronde van Vlaanderen: een fietsroute die in 77 kilometer een aantal beroemde toppers aandoet in de Vlaamse Ardennen. Het begin en eindpunt van mijn avontuur is het Centrum Ronde van Vlaanderen, een interactief bezoekers- en belevingscentrum in het Oost-Vlaamse Oudenaarde.

Samen met de Nederlandse onderneming La Permanence ontwikkelde het Centrum een podcast ride waarbij een synchronisatie tussen geolocalisatie en automatische audio voor de optimale wielerbeleving zorgen. Ik was een van de gelukkigen die onder aanmoediging van o.a. wielerlegende Johan Museeuw zwetend de Kwaremont en de Koppenberg mocht beklimmen.

De podcast kwam tot stand dankzij CrossRoads2, een Interreg-project dat aan deelprojecten de kans geeft om concrete innovaties te realiseren d.m.v. samenwerkende bedrijven uit Vlaanderen en Nederland. La Permanence is één van de 120 (!) projecten die een subsidie toegekend kregen.

Win-win

De app doet meer dan enkel uitleg geven bij historische of legendarische passages. Ze geeft ook cyclespots aan, waar je punten (premies) kunt winnen als je er iets consumeert of als je gewoon incheckt. Als gebruiker kan je via de app (LaP.cc) ook wielerspots aangeven die aan het traject toegevoegd kunnen worden. Zowel de handelaars als de consumenten hebben er baat bij.

Bovendien biedt de app heel wat nuttige informatie aan haar partners. Zo verzamelt Kwaremont gegevens over haar klanten: Wat is hun gemiddelde leeftijd? Welke nationaliteit drinkt het meeste Kwaremont-bier? Bestellen meer mannen dan vrouwen het bier? Ook het Centrum haalt hier voordeel uit. Via de opgespaarde premies, krijgt de fietser korting in de RondeShop of kan hij goedkoper een bezoekje aan het museum te brengen. 

Meer informatie over de podcast verneem je hier

Alle berichten

Jan van Blerk is Interreg Reporter binnen het programma van Interreg Volunteer Youth, een initiatief dat deel uitmaakt van het Europese Solidariteitskorps.