Accelerate³ zorgt voor sterk 3D print-ecosysteem in de grensregio

Door Jan van Blerk

Op 27 juni vond een matchmaking-evenement plaats op de Brightlands Chemelot Campus met 60 mensen van bedrijven en kennisinstellingen uit de gehele (EU-) regio om kennis te delen over het gebruik van materialen in 3D-afdruktoepassingen.

De bijeenkomst was gericht op het leggen van nieuwe contacten, het genereren van activiteiten en het versterken van de samenwerking tussen Nederlandse en Vlaamse partners in de waardeketen. In de toekomst zullen nieuwe vergaderingen worden georganiseerd om een grensoverschrijdend 3D print-ecosysteem te versterken.

In het kader van de uitbreiding en versterking van de test- en onderzoeksfaciliteiten voorziet Accelerate³ de aankoop van verschillende 3D-printers bij Brightlands Chemelot Campus en Centexbel. KU Leuven Campus Kulak Kortrijk investeert in karakteriseringsapparatuur. Er wordt hierbij aandacht besteed aan het optimaliseren van het 3D-printproces van materialen voor verschillende toepassingen. 

Xilloc maakt patiëntspecifieke implantaten voor het vervangen van onderdelen van het menselijk skelet. CEO Maikel Beerens zegt als volgt: "We zijn erg trots om echte verandering in het leven van een patiënt te brengen door zijn of haar leven te verbeteren."

foto's: Jan van Blerk


Alle berichten

Jan van Blerk is Interreg Reporter binnen het programma van Interreg Volunteer Youth, een initiatief dat deel uitmaakt van het Europese Solidariteitskorps.